15 / 05 / 2024

Bütün gözler asgari ücrette peki özel sektör 2023 yılında yüzde kaç zam yapacak?

Bütün gözler asgari ücrette peki özel sektör 2023 yılında yüzde kaç zam yapacak?

Bütün gözler dün başlayan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndan çıkacak yeni asgari ücrette. Ancak özel sektör çalışanları özellikle de beyaz yakalıların maaşlarına gelecek zam da merak konusu. İşte bu konuya ışık tutacak bir araştırmanın ilginç detayları...



2023 yılında en yüksek artış planlayan sektörler, ortalama yüzde 70,5 ile otomotiv ana sanayi, ortalama yüzde 68,6 ile enerji, ortalama yüzde 67,3 ile üretim, ortalama yüzde 67,1 ile otomotiv tedarik sanayi olurken maden ve metal sektöründe ise yüzde 66.8 ortalama zam yapılması planlanıyor.

Araştırmaya göre 2022 yılında ek ücret artışı gerçekleştiren firmaların oranı yüzde 96. Firmaların yüzde 31’i 2022'de en az 2 defa ek ücret artışı gerçekleştirirken bu oran 2021 yılında yüzde 35 olarak kaydedilmişti. 2021 yılında yapılan ek artışlarla birlikte ankette yer alan tüm sektörler için ortalama yüzde 105'lik zam sonucu ortaya çıkıyor.

YAN HAKLAR VE BONUSLAR NELER?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön