15 / 05 / 2024

Bütün gözler asgari ücrette peki özel sektör 2023 yılında yüzde kaç zam yapacak?

Bütün gözler asgari ücrette peki özel sektör 2023 yılında yüzde kaç zam yapacak?

Bütün gözler dün başlayan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndan çıkacak yeni asgari ücrette. Ancak özel sektör çalışanları özellikle de beyaz yakalıların maaşlarına gelecek zam da merak konusu. İşte bu konuya ışık tutacak bir araştırmanın ilginç detayları...



Daha önceki yıllarda senede bir defa güncellenen yemek ve yol yardımı gibi sıkça kullanılan yan hak ödenekleri 2022 yılında 2 veya 3 kez artırılırken, yemek çeki tutarı 84 TL(ye, günlük yol ulaşım gideri ise ortalama 51 TL'ye yükselmiş durumda.

Araştırmaya göre çalışanlara sağlanan yan hak uygulamalarının çeşitliliği de arttı. Esnek yan hak uygulamaları ve spot bonuslar öne çıkarken psikolog, diyetisyen, spor kulübü üyelikleri vb imkanlar tanınıyor.

Mercer Türkiye CEO’su Dinçer Güleyin, yüksek enflasyon ve asgari ücretteki yüksek artışlar, yeni mezun ücret seviyesini yukarı yönlü oynatırken, organizasyonlardaki üst seviye rollerde benzer seviyelerde artışlar yapılmadığını belirtti. Güleyin, yeni mezun ve genel müdür seviyeleri arasındaki makasın 2021’e göre daraldığını belirterek, son 16 yılın en yüksek global yetenek kıtlığı seviyesine ulaşıldığını kaydetti. (Dünya)

Asgari ücret beklentisi belli oldu! Bakanlık resmen açıkladı!

Erdoğan'dan flaş asgari ücret açıklaması!

AKP'li vekilden dana kuşbaşılı asgari ücret hesabı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön