18 / 07 / 2024

Bütün yatırımcıların dikkatine! Gram altının kaderi bugün belli olacak!

Bütün yatırımcıların dikkatine! Gram altının kaderi bugün belli olacak!

Gram altın 1185 TL rekorunun ardından 1099 TL'den işlem görüyor. FED'in sözlü yönlendirmelerine başlayacağını belirten analistler, gram altın ücretlerine dair ön görülerini dile getirdi.





"FED BUGÜNDEN İTİBAREN BAŞLIYOR"

Bugün açıklanacak FED tutanaklarında ileri dönem politikalara ait belirsizliklerin sınırlı da olsa giderilmesi meçhullük, şahin dilin korunması ve en az iki faiz yükselişine daha işaret edileceği tahmin ediliyor.

Mynet'te yer alan habere göre analistler, bugün itibari ile FED yetkililerinin de sözle yönlendirmelere başlayacağını söyleyerek, ABD'de büyük perakende firmaları Walmart ve Home Depot'un yarın söyleyeceği finansal neticelerinin da piyasaların yönü üzerinde etkili olabileceği söylendi.

FED'İN FAİZ ARTIŞI DEVAM EDECEK

1185 TL rekorunun akabinden düşüşe geçen gram altın ücretleri için yatırımcılar önümüzdeki günlerde yönün ne olacağına ait soruya cevap ararken iki kurumdan açıklama geldi.

Bütün yatırımcıların dikkatine! Gram altının kaderi bugün belli olacak!

"Dünyada enflasyon ile yapılan mücadelede kullanılan faiz silahı henüz etkisini göstermiş değil. 2023 senesine girerken Merkez Bankalarının faiz artırımlarında yumuşayacakları  ve FED'in şahin duruşunu bitireceği beklentisi oluşmuştu" diyen Ata Yatırım Yurt İçi Piyasalar Direktörü Şükrü Cem Kaya, "Fakat son gelen bilgiler bu beklenti için erken olduğu anlaşıldı. FED'in var olan faiz yükselişlerini sürdüreceği ve yüksek faiz politikasının ilerideki dönemde devam edeceği beklentisi tüm risk iştahını terbiye etti. Bugün açıklanacak FED tutanakları bu doğrultuda beklentiyi kuvvetlendirebilir. Bu sebeple de ons altın ücretleri düşüş trendindeki hareketine devam ediyor. Bu görüntüye bağlı  gram altında 1.135 altında kaldığımız sürece sırası ile 1100-1075-1050 seviyeleri gündemde olacaktır" diye konuştu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön