15 / 05 / 2024

Büyük deprem! Son 5 gün! Saat verildi, ayrıntılar açıklandı! 

Büyük deprem! Son 5 gün! Saat verildi, ayrıntılar açıklandı! 

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, 12 Kasım saat 18.57'de ülke genelinde gerçekleştirilecek olan, Çök-Kapan-Tutun Tatbikatı ile ilgili konuştu. İşte o tatbikatın ayrıntıları...



AFAD Başkanı Yunus Sezer, 'Çök-Kapan-Tutun Tatbikatı'nın, ülke genelinde, 9 Kasım 2022’de, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı tüm yurtlarda düzenleneceğini, tatbikatın 12 Kasım saat 18:57'de ülke genelinde ve KKTC'de gerçekleştirileceğini açıkladı. 

HAY Sistemini, 2 Haziran 2022 tarihinde Trabzon/Vakfıkebir Sel Taşkın ve Erken Uyarı Tatbikatında devreye aldıklarına vurgu yapan Sezer, "Yine bir ilk olarak 12 Kasım’da, televizyon ve radyo kanalları üzerinden anonsların geçileceği bilgilendirme sistemini devreye alacağız" açıklamasında bulundu.

Büyük deprem! Son 5 gün! Saat verildi, ayrıntılar açıklandı!  

"Tatbikatımızı, Sayın Bakanımızın başkanlığında, AFAD Başkanlık Binasında, 81 ilimizde ise Vali ve Kaymakamlarımızın koordinesinde, ayrıca KKTC’de eş zamanlı gerçekleştireceğiz. Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) bu kapsamda faaliyete geçirilerek, afet gruplarının en üst düzey temsilcileri AFAD Başkanlığı merkez binamızda toplanacak" ifadelerini kullanan Sezer, Düzce, İstanbul, İzmir, Elazığ, Kahramanmaraş ve Erzurum ile KKTC’den canlı bağlantılar yapılacağını ve 81 şehirde valilerimizin bulunduğu alanlardan canlı görüntü aktarımı olacağını vurguladı. 

AFAD Başkanlık merkezinde ve Düzce, İzmir ile İstanbul’da basın mensupları için Medya Platform Alanları hazırlanacağına, deprem konusunda uzman ve eğitmenlerin, AFAD Başkanlık Merkez Binasında ve illerde olacağına dikkat çeken Sezer, İstanbul ve Bursa afet eğitim merkezlerinin, yayın yapmak isteyen basın kuruluşları için gün boyu açık olacağının da altını çizdi. 

Büyük deprem! Son 5 gün! Saat verildi, ayrıntılar açıklandı!  

Sezer, Mobil Deprem Simülasyon Araçlarının da illerde aktif görevde bulunacaklarının altını çizen, sosyal medya ve televizyon kanalları aracılığıyla kamu spotları yayınlanacağına, afiş ve broşürlerin yazılı basında tatbikatı tanıtmak ve farkındalığı çoğaltmak için kullanılacağını dile getirdi. 

Sezer, 81 ilde, afetlerde kullanılan araç ve malzemelerden oluşturulacak sergilerin de hava koşullarının uygun olması halinde açılacağını ifade etti. "Vatandaşlarımıza tatbikatın başladığını duyurmak amacıyla, Haber Alma ve Yayma Sisteminden Bilgilendirme SMS’i ve Hayati Uyarı Bildirimi göndereceğiz" diye konuşan Sezer, uyarı mesajında ‘AFAD Tatbikat bilgilendirmesidir. Şu anda tüm ülkede Deprem Anı, Çök-Kapan-Tutun Tatbikatı yapılmaktadır.’ ifadelerinin yer alacağını belirtti. 

Büyük deprem! Son 5 gün! Saat verildi, ayrıntılar açıklandı! 

Belediyelerin anons sistemleri ve merkezi ezan sistemine bağlı camilerden sesli bildirimde bulunulacağına vurgu yapan Yunus Sezer, "TRT radyo yayınlarında, tatbikata ait bilgilendirme anonsunun otomatik şekilde yayınlanacağını, diğer özel televizyon kanallarında ise yönlendirme ile tatbikat uyarı mesajının yayınlanacağını aktardı. 

Sezer, herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmaması için, Sivil Savunma İkaz-Alarm Sireni ve Acil Durum Araçlarının Sirenlerinin kullanılmayacağına dikkat çekti. 

Tatbikatın sonlandırılmasından sonra, hem Düzce Depremi’nde hem de diğer tüm afetlerde hayatını kaybedenler için AFAD Başkanlığında, 81 ilde ve KKTC’de dua okunacağının altını çizen Sezer, tatbikata ilişkin sosyal medya paylaşımları için “#ÇökKapanTutun” etiketinin kullanılacağını da duyurdu. 

Teknoloji ile kapsayıcı ve sürdürülebilir kentleşme mümkün mü?

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası Ocak zammıyla bu kadar olacak! Yeni maaşlar bir bir hesaplandı!

''Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesi olacak'' diyen İslam Memiş bombayı patlattı! Elinizdeki altınları satmayın


Geri Dön