29 / 04 / 2024

Büyük deprem! Son 5 gün! Saat verildi, ayrıntılar açıklandı! 

Büyük deprem! Son 5 gün! Saat verildi, ayrıntılar açıklandı! 

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, 12 Kasım saat 18.57'de ülke genelinde gerçekleştirilecek olan, Çök-Kapan-Tutun Tatbikatı ile ilgili konuştu. İşte o tatbikatın ayrıntıları...



İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, Düzce Depremi’nin 23. senesinde, ülke genelinde gerçekleştirilecek olan tatbikattan önce, AFAD Başkanlığında bilgilendirme toplantısı yaptı.

17 Ağustos 1999 depreminin yaraları sarılmadan, 12 Kasım 1999 tarihinde Düzce Depremi’nin meydana geldiğini anımsatan Yunus Sezer, Türkiye’de 1143 deprem gözlem istasyonuyla yıllık ortalama 24 bin deprem ölçümlemesi yapıldığının altını çizdi. 

Büyük deprem! Son 5 gün! Saat verildi, ayrıntılar açıklandı!  

Yalnızca bu senede şu ana kadar 17 bin deprem meydana geldiğinin ve Türkiye’de 485 adet diri fay olduğunun altını çizen Sezer, konuyla ilgili "Neredeyse her bölgemizde bu faylardan kaynaklanan 5 ve üzeri büyüklükte deprem üretme ve etkilenme potansiyeli mevcuttur" açıklamasında bulundu. 

İşte 12 Kasım saat 18.57'de ülke genelinde gerçekleştirilecek olan, Çök-Kapan-Tutun Tatbikatı ile ilgili tüm detaylar...


Geri Dön