19 / 05 / 2024

Büyük depreme saatler kaldı! Uzman isimler resmen açıkladı! Şimdi bakın! 

Büyük depreme saatler kaldı! Uzman isimler resmen açıkladı! Şimdi bakın! 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Düzce Depremi'nin yıldönümü olan 12 Kasım tarihinde yani bugün 81 ilde büyük bir tatbikat düzenleyecek. Türkiye'nin 81 ili ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bugün saat 18:57'de 'Deprem Anı Ülke Tatbikatı' gerçekleştirilecek. İşte ayrıntılar...



 

Bugün saat 18:57'de gerçekleştirilecek olan 'Deprem Anı Ülke Tatbikatı' kapsamında telefonlara mesajlar gelecek, belediye ve cami hoparlörlerinden duyurular gerçekleştirilecek ve televizyon ile radyo kanallarında uyarılar yapılacak. Cami ve belediye hoparlörlerinden duyurulacak anonsta, "AFAD tatbikat bilgilendirmesidir. Şu anda tüm ülkede deprem anı çök-kapan-tutun tatbikatı yapılmaktadır" ifadelerine yer verilecek. 

AFAD Başkanı Sezer, korku ve panik yaratmamak için siren sisteminin kullanılmayacağına dikkat çekti. 

Büyük depreme saatler kaldı! Uzman isimler resmen açıkladı! Şimdi bakın!  

AFAD merkez binasında ve şehirlerde de afetlere ilişkin ekipman ve araçların sergileneceği ifade edildi. 

Tatbikat çerçevesinde, duyuruların ardından halinde güvenli görülen bir yerde, sağlam bir nesnenin yanında veya altında çökülecek. Sırt, pencerelere dönük olarak kapanılacak, baş ve boyun, düşme ihtimali olan cisimler için korumada tutulacak. Sarsıntı bitene kadar, yatak ya da oturma grubu gibi ağır ve büyük eşyalara tutunarak beklenecek. 

AFAD Başkanı Yunus Sezer, 12 Kasım'da gerçekleştirilecek deprem tatbikatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yunus Sezer, "Önce bir sesli uyarı gelecek, 'Türkiye genelinde deprem anı ülke tatbikatıdır, bütün vatandaşlarımız tatbikata katılacaktır' duyurusu yapılacak" şeklinde konuştu. 

Büyük depreme saatler kaldı! Uzman isimler resmen açıkladı! Şimdi bakın! 

"Vatandaşlarımızdan sadece 'çök-kapan ve tutun' hareketini bekliyoruz. Toplanma alanlarına gitmelerini bu tatbikatta planlamadık" diyen Sezer,  herkesin katılımını bekleyeceklerinin de altını çizdi. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında alt limit hesaplandı! O maaşlar en az bu kadar olacak! Şimdi bakın!

Asgari ücret hesaplamalarında çok şiddetli deprem! Konuşulan rakamı duyanın ağzı 1 karış açık kaldı! Hemen bir bakın!

Memur maaş zammında Ocak depremi! Memur maaşı en düşük bu kadar olacak! Hesaplar yapıldı, hemen bakın!

TOKİ arsa ve iş yeri 2022 başvuruları 3 gün sonra sona eriyor! 


Geri Dön