04 / 05 / 2024

Büyük Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Büyük Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Büyük Gayrimenkul Anonim Şirketi, Erol Büyük Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Gürol Büyük Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 50 bin TL sermaye ile 9 Ekim'de 4.Levent'te kuruldu.



Büyük Gayrimenkul Anonim Şirketi, Erol Büyük Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Gürol Büyük Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 50 bin TL sermaye ile 9 Ekim'de 4.Levent'te kuruldu. 


Büyük Gayrimenkul Anonim Şirketi iş konusu; Şirketin amaç ve konusu aşağıdakiler dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere başlıca şunlardır: Şirket, mevzuatın izin verdiği her türlü faaliyeti yürütebilir. Esas itibariyle gayrimenkul geliştirme, bu amaçla arsa seçimi ve arsaya ilişkin hedeflerin belirlenmesi, yatırım, fizibilite, mimari tasarım, inşaat pazarlama, satış ve kiralama faaliyetleri yapmak amacıyla kurulmuştur. Şirket bu amaçlara ulaşabilmek için; a) Her türlü inşaat taahhüt işleri; konut, iş yeri, ticarethane inşaatlarını yapmak, satmak, kendi hesabına arazi ve arsalar almak bunlar üzerinde veya başkalarına ait arsa ve araziler üzerinde her çeşit binalar yapabilir. Her türlü alım, satım, kiralama ve yapım ihalelerine katılabilir. b) Amaç ve konusuna giren işlerle ilgili olmak kaydıyla iç ve dış mümessillikler, acentelik ve ticari temsilcilikler alabilir ve gerektiğinde mümessillik ve acentelikler verebilir. Yurt içinde ve yurt dışında şubeler ve irtibat büroları kurabilir, c) Amaç ve konusu ile ilgili gerekli her türlü makine, tesisat, teçhizat, araç ve gereçleri satın alabilir, satabilir, kiralayabilir, kiraya verebilir, imal ettirebilir, ithal ve ihraç edebilir, d) Her türlü menkul ve gayrimenkulü edinebilir, finansal kiralama yöntemiyle tutabilir, kiralayabilir, gayrimenkuller üzerinde aracılık yapmamak kaydı ile her türlü ayni ve şahsi hakların tesis ve tescili tasarruflarında ve her türlü tasarrufta bulunabilir, kendi borçlarının teminatı olarak menkulleri üzerinde rehin ve gayrimenkulleri üzerinde ipotek gibi sınırlı ayni haklar kurabilir ve bunları kaldırabilir, alacaklarının teminatı olarak üçüncü kişilere ait menkuller üzerinde rehin, ticari işletmeler üzerinde ticari işletme rehini alabileceği gibi, üçüncü kişilere ait gayrimenkuller üzerinde kendi lehine ipotek tesis edebilir ve bunları kaldırabilir. e)Aracılık veya portföy yöneticiliği yapmamak kaydıyla tahvil, varlığa dayalı ve diğer menkul kıymetler edinebilir, geri alabilir ve bunlar üzerinde her türlü hak tesis edebilir, f)Yurt içinde ve yurt dışında teminatlı ve teminatsız her türlü kısa, orta uzun vadeli krediler alabilir, g)     Türk ve yabancı üçüncü kişilerle lisans, know-how, teknik destek ve sair fikri haklara ilişkin sözleşmeler imzalayabilir, her türlü marka, logo, ticari unvan, know- how, patent hakkı ve sair gayri maddi haklar edinebilir, kiralayabilir, satabilir ve bunlar üzerinde her türlü tasarrufta bulunabilir, h)  Gerçek veya tüzel kişilerle her türlü ortaklık kurabilir, ortak girişimlerde bulunabilir veya kurulmuş ortaklıklara katılabilir, menkul kıymetler aracılığı yapmamak kaydıyla söz konusu ortaklıklara ait hisse ve hisse senetleri alabilir veya satabilir.



Geri Dön