29 / 04 / 2024

Büyük Marmara depremine ne kadar hazırız? Veriler peş peşe geldi! Sektör sektör hepsi açıklandı!

Büyük Marmara depremine ne kadar hazırız? Veriler peş peşe geldi! Sektör sektör hepsi açıklandı!

TÜRKONFED ve TÜSİAD resmen duyurdu. Büyük Marmara depremine ne kadar hazırız? Veriler peş peşe geldi! Sektör sektör hepsi açıklandı!



TÜRKONFED ve TÜSİAD geçtiğimiz Mart'ta büyük Marmara depremi için kritik öneme sahip 5 sektörün kırılganlıklarının ve güçlendirilmesi gereken alanlarının tespit edildiği bir rapor yayımladı. İşte o rapordan çarpıcı veriler...

TÜRKONFED ve TÜSİAD geçtiğimiz Mart'ta büyük Marmara depremi için kritik öneme sahip 5 sektörün kırılganlıklarının ve güçlendirilmesi gereken alanlarının tespit edildiği bir rapor yayımladı. “Sektörler İstanbul Depremine Ne Kadar Hazır?” başlıklı rapor çerçevesinde, enerji, bilgi ve iletişim teknolojileri, ulaştırma ve lojistik, tarım ve gıda, sigorta ve finans sektörleri incelemeye alındı.

Rapor, depreme hazırlık sürecinde sektörler arasındaki iş birliği ve iletişimin kritik bir önemi olduğunu da ortaya çıkardı. Raporun yazarı olan Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Murad Tiryakioğlu, 5 sektörün kırılganlıkları ve güçlendirilmesi gereken alanları  ile ilgili bilgi paylaştı. 

Büyük Marmara depremine ne kadar hazırız? Veriler peş peşe geldi! Sektör sektör hepsi açıklandı!

Rapora göre elektrik, akaryakıt, gaz gibi kritik kaynakları kapsayan enerji sektörünün afetlere ilişkin farkındalığı fazla, kurumsal ve sektörel iş birliği potansiyeli de güçlü. Bu sektörün en kırılgan ve en önemli konusu ise elektrik iletim ve dağıtım hatları ile trafolara güç kazandırılması gerekliliği. Bununla beraber, elektrik iletim ve dağıtım ağına ilişkin bilgi ve veri eksikliği, iş sürekliliği ile afet ve acil durum planlarının bulunmaması, deprem anında oluşabilecek olası kesintilere karşı iş birliğinin yetersizliği ve yüksek maliyetli yatırım sebebiyle altyapının güçlendirilmesi alanında eksikler belirlendi. 

İşte ayrıntılar...


Geri Dön