02 / 05 / 2024

 Büyük yara alan sterlin bir ilki yaşıyor!

 Büyük yara alan sterlin bir ilki yaşıyor!

Bu hafta başının erken saatlerde, İngiliz sterlini, Birleşik Krallık'ın yeni maliye bakanı olan Kwasi Kwarteng’in, ülke ekonomisini canlandırma girişimi bir vergi indirimi paketini açıklamasının ardından dolar karşısında tarihi bir an yaşayarak, rekor bir seviye yaşadı.



IMF’DEN NET AÇIKLAMA

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre; yeni İngiltere Maliye Bakanı’nın vergi indirimi ve harcamalarla ekonomiyi canlandırma isteğinin detaylarını paylaşmasının ardından sterlin, dolar karşısında 1985’ten beri gördüğü en düşük seviyeden işlem görmüştü.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey ise piyasalardaki gelişmeleri çok yakından takip ettiklerini aktarmıştı.

İngiltere’deki ekonomik gelişmeleri yakından izlediğini kaydeden IMF, İngiliz hükümetinin 45 milyar sterlin hacmindeki vergi indirim paketini duyurmasının ardından, “İngiltere’deki son ekonomik gelişmeleri yakından takip ediyoruz. İngiltere dahil birçok ülkede yüksek enflasyon baskısı göz önüne alındığında, bu noktada büyük ve hedefe yönelik olmayan mali paketler önermiyoruz” açıklamasını yapmıştı.

Ülkede açıklanan vergi indirim paketi, ülkenin dış borçlanmasını yükselteceği konusundaki endişeleri çoğaltırken; İngiltere Merkez Bankası da ülkede 40 yılın en yüksek seviyelerinde gezinen enflasyona karşı geçen hafta politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde 2.25 seviyesine yükseltmişti.

Euro'yu tahtından eden dolar, sterline de acımadı! Dolarda son durak neresi!

Dolar, sterline de diz çöktürdü! Sterlin dolara karşı 37 yılın dibinde!

IMF'den kritik kriz uyarısı! Buğday, mısır ve arpa fiyatları kaç TL? 1 Ekim 2022 fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön