29 / 04 / 2024

Dolar, sterline de diz çöktürdü! Sterlin dolara karşı 37 yılın dibinde!

Dolar, sterline de diz çöktürdü! Sterlin dolara karşı 37 yılın dibinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Sterlin, dolar karşısında son 37 senenin, avro karşısında da 19 ayın en düşük seviyesine geriledi.



Enflasyon baskılarının artmasından sonra en erken faiz artırmaya başlayan merkez bankalarından İngiltere Merkez Bankası (BoE), 2021 yılının Aralık ayından itibaren itibaren her ay düzenli şekilde faiz artırırken, Ağustos ayındaki toplantısındaki 50 baz puanlık faiz artışına karşın ülkenin para biriminde yaşanan değer kaybına da engel olamadı.

Açıklanan resmi rakamlara göre, son iki ayda dolar karşısında yüzde 6,8 değer kaybederek 37 senenin en düşük seviyeye inen sterlin, aynı dönemde avro karşısında da yüzde 4,3 azalışla son 19 ayın en düşük seviyesine indi.

Dolar, sterline de diz çöktürdü! Sterlin dolara karşı 37 yılın dibinde!

Yine aktarılan detaylara göre, Sterlin/dolar paritesi bugün 1,1350'yi görmesinden sonra şu dakikalarda 1,14'ün hemen üzerinde dengelendi. Sterlin/avro paritesi ise dünkü kapanışa göre yüzde 1,2 azalış gösterdi ve 1,1420'den işlem gördü.

BoE'nin 2021 yılının Aralık ayından bu yana yüzde 0,10'dan yüzde 1,75 seviyesine kadar çıkardığı politika faizini, eylül toplantısında ise 50 baz puan artırarak yüzde 2,25'e çıkarması bekleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön