30 / 04 / 2024

Sterlin dolar karşısında son 37 yılın en düşüğünde

Sterlin dolar karşısında son 37 yılın en düşüğünde

İngiltere’de piyasa aktörleri daha fazla mali destek beklentileri nedeniyle İngiltere Merkez Bankası’nın (BOE) hızla artan enflasyonla mücadele etme hedefine şüpheyle yaklaşırken, tahviller düştü ve sterlin de 37 yılın yeni en düşük seviyesini gördü.



İngiltere’de piyasa aktörleri İngiltere Merkez Bankası’nın (BOE) hızla artan enflasyonla mücadele hedefine şüpheli yaklaşırken, tahvillerde düşüş yaşandı ve sterlin 37 yılın yeni en düşük seviyesine gerilemiş oldu.

1992'DEN BERİ EN BÜYÜK ARTIŞ GERÇEKLEŞTİ

İngiltere Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng’in, hükümetin ekonomiyi vergi düşürme ve harcamalarla canlandırma planlarını ana hatlarıyla paylaşmasının ardından 5 yıllık tahvil getirisi verilerin tutulduğu 1992 yılından bu yana en büyük artış olan 51 baz puanlık yükselişle yüzde 4,07’lere ulaştı. Sterlin de dolar karşısında yüzde 2’nin üzerinde değer kaybederek 1985’ten beri en düşük seviyesini gördü.

“Tahvil getirilerinin yükselmesi ve sterlinin düşüş eğilimi göstermesi çok endişe verici bir kombinasyon çünkü bu görünen piyasaların İngiltere için risk primi olarak fiyatlandığına işaret ediyor” diyen Allianz Global Investors Portföy Yöneticisi Mike Riddell, “Bu İngiltere’nin enflasyonla mücadeledeki güvenin tehlikede olduğunun net bir işareti olur” ifadelerini kullandı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön