29 / 04 / 2024

Dolarda şok gelişme! O para birimi dolar karşısında 16 yılın ardından en düşük seviyesinde!

Dolarda şok gelişme! O para birimi dolar karşısında 16 yılın ardından en düşük seviyesinde!

Çin’in iç piyasasında kullanılan Yuan ülke ekonomisinin görünümüne  yönelik endişelerin etkisi ile ABD doları karşısında son 16 yılın en düşük seviyesini gördü.  



Onshore yuan, Çin'de yurt içi işlem seansını dolar kuru başına 7,3279 ile tamamlayarak 12 Aralık 2007 yılından bu yana en zayıf kapanışı gerçekleştirdi.

16 YILIN ARDINDAN EN DÜŞÜK SEVİYEDE!

Yuan, 2023 yılının başından bu yana dolar karşısında yüzde 6'nın üzerinde değer kaybetti.

Çin’in bu yılın ağustos ayında dolar bazında yıllık bazda ihracatı yüzde 8,8, ithalatı ise yüzde 7,3 düşüş yaşamıştı.

2023 yılının her ayında yıllık bazda ithalatı azalan Çin’in, küresel talebinde zayıflamanın görülmesiyle ihracatı da nisan ayından bu yana yıllık bazda düzenli olarak daraldı.

Çin’in ABD’ye dolar cinsinden toplam ihracatı da bu yılın ağustos ayında yıllık bazda yüzde 9,5 daraldı.

 Dolarda şok gelişme! O para birimi dolar karşısında 16 yılın ardından en düşük seviyesinde!

OYP'YE GÖRE DOLAR/TL KURU BEKLENTİSİ!

Ekonomik hedeflerin yer aldığı Orta Vadeli Program (OVP) kamuoyuna açıklandı. Burada en dikkat çeken konulardan biri de dolar/TL öngörüsü oldu.

OVP programına yönelik projeksiyonlara göre 2023 Dolar/TL tahmini 23,9; 2024 tahmini 36,8; 2025 tahmini 43,9; 2026 için 47,8 oldu.

 Dolarda şok gelişme! O para birimi dolar karşısında 16 yılın ardından en düşük seviyesinde!

DOLARDA SON DAKİKA! DOLAR BUGÜN NE KADAR OLDU? 

7 Eylül Perşembe günü dolar/TL kuru ekonomi gündeminden düşmüyor. Yatırımcılar ''bugün dolar ne kadar oldu? Dolar kaç lira? Güncel dolar kuru kaç TL? Dolar kaç lira oldu?'' sorularının yanıtlarını arama motorlarında araştırıyor.

 Güne değer kayıpları ile başlayan dolar bugün yüzde 0,30 değer kaybetti. Dolar/TL kuru günü 26,76 liradan tamamladı.  Aynı dakikalarda euro/TL kuru 28,75 liradan günü kapattı. Euro dolar paritesi yüzde 0,24 düşüşe geçerek 1,0707 seviyesinde işlem gördü. Altının ons fiyatı  1919 dolar gram altın ise 1704 liradan işlem gördü.

Merkez Bankası yıl sonu dolar tahminini açıkladı! Doların geleceği kritik seviye görenleri şok edecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz dolar için rakam verdi: 47 lirayı görecek!

Gram altın için yeni güzergah belli oldu! İslam Memiş'ten net tarih geldi! Altın yatırımcıları bekleyin

Altın alacaklar dikkat! 7 Eylül Perşembe altın fiyatları ne kadar? Çeyrek altın, gram altın, Cumhuriyet altını kaç lira?

 


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön