29 / 04 / 2024

Dolar Euro karşısında değer kaybetmeye başladı! 18 Mayıs dolar Euro ne kadar oldu?

Dolar Euro karşısında değer kaybetmeye başladı! 18 Mayıs dolar Euro ne kadar oldu?

Dolar Euro fiyatlarında hareketlilik devam ediyor. Dolar, yatırımcıların riskli bahislere olan iştahındaki artışın ABD para biriminin güvenli liman çekiciliğini azaltmasıyla birlikte, önde gelen emsaller sepeti karşısında yirmi yılın en yüksek seviyesinden geri çekilerek haftanın üçüncü günü düşüşe



Dolar Euro karşısında değer kaybetmeye başladı! Doların altı anapara birimi karşısındaki durumunu izleyen ABD Dolar Para Birimi Endeksi, %0,7 düşüşle 103,39 ile 6 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi. Peki dolar Euro ne kadar oldu?

ABD perakende satışlarının, tüketicilerin arzdaki iyileşme nedeniyle motorlu taşıtlar satın alması ve yüksek enflasyona rağmen talebin düştüğüne dair hiçbir işaret göstermediği restoranlara uğramasıyla Nisan ayında sağlam bir şekilde arttığını gösteren verilerin ardından dolar düşük seyrini sürdürdü.

Başkan Jerome Powell da dahil olmak üzere Fed konuşmacıları, kısa vadeli faiz beklentilerinin daha agresif hale gelip gelemeyeceğine dair herhangi bir ipucu için yakından izlenecek.

Euro, geçen hafta dokunduğu beş yılın en düşük seviyesinden toparlanmasını sürdürerek ve ortak para birimi ile ABD doları paritesi arasına daha fazla mesafe koyarak, %1.05 artışla 1.0541$'a yükseldi.

ECB politika yapıcısı Francois Villeroy de Galhau'nun Pazartesi günü zayıf bir euronun para birimi bloğunda fiyat istikrarını tehdit edebileceğini söylemesinden yararlanan para birimi, Hollanda merkez bankası başkanı Klaas Knot'un şahin yorumlarının ardından yükseldi.

Dolar Euro karşısında değer kaybetmeye başladı! 18 Mayıs dolar Euro ne kadar oldu?

Knot, Avrupa Merkez Bankası'nın Temmuz ayında sadece 25 baz puanlık faiz artırımına gitmediğini, enflasyonun beklenenden daha yüksek çıkması halinde daha büyük bir artışı düşünmeye hazır olduğunu söyledi.

Bu arada, dünyanın en büyük kripto para birimi olan bitcoin, geçen hafta 30.000 $ seviyesinin altına düştükten sonra sabit kalmaya devam ettiği için %2.23 artışla 30.497.41 $ seviyesinde gerçekleşti.

DOLAR BUGÜN NE KADAR OLDU?

Dolar/TL haftanın ikinci işlem gününe 15.54’ün üzerinde başladı.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) mart ayından itibaren faiz artışına gitmesiyle birlikte dolar küresel çapta güçlendi. Nisan ayında 22 yılın en sert faiz artışını gerçekleştiren Fed yükselen enflasyona karşın şahin bir duruş sergiliyor.

DOLAR ENDEKSİ 20 YILIN ZİRVESİNDEN DÖNDÜ

Dolar endeksi geçtiğimiz hafta cuma günü 105.005’i aşarak 20 yılın en yüksek seviyesine çıkmıştı. Bu gelişme sonrası aşağı yönlü bir seyir izleyen dolar endeksi bugün 103.226’ya kadar geriledi. Böylelikle endeks 20 yılın zirvesinden dönmüş oldu.

Son günlerde aşağı yönlü bir seyir izleyen ABD 10 yıllık tahvil faizi ise bugün yükseliş kaydederek yüzde 2.951’den işlem görüyor.

DOLAR/TL YÜKSELİYOR

Dolar/TL haftanın ikinci işlem gününe 15.54’ün üzerinde başladı. Kur şu dakikalarda primli bir seyir izleyerek 15.77 liradan işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 15.53, en yüksek ise 15.88 seviyeleri görüldü. Euro ise aynı dakikalarda 16.67 lira ile yükseliş kaydediyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön