16 / 05 / 2024

Dolar, sterline de diz çöktürdü! Sterlin dolara karşı 37 yılın dibinde!

Dolar, sterline de diz çöktürdü! Sterlin dolara karşı 37 yılın dibinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Sterlin, dolar karşısında son 37 senenin, avro karşısında da 19 ayın en düşük seviyesine geriledi.



ABD Merkez Bankası'nın (Fed) da bu sene politika faizini yüzde 0-0,25'ten yüzde 2,25-2,50 aralığına kadar çıkarmasına rağmen bu hafta resmi olarak açıklanan enflasyon verilerinin beklentileri aşmasıyla para piyasalarında Fed'in ilk defa 100 baz puan faiz artırım ihtimali de fiyatlanamaya başladı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) da 8 Eylül tarihinde yaptığı  toplantıda, tarihinde ilk defa 75 baz puan faiz artırması sonrası Ekim'deki toplantıda da 75 baz puanlık artışı sürdürmesi bekleniyor.

Saxobank FX stratejisi başkanı John Hardy, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada İngiltere'nin devasa dış açıkları yürütmesi ve yeni başbakanın politikalarının etrafındaki risklerin buna eklenmesiyle beraber, sterlin üzerinde baskı oluştuğunu dile getirdi.

İngiltere'nin yeni lideri Liz Truss geçen hafta, Ukrayna'daki savaşın ekonomik etkilerini hafifletmek amacıyla enerji faturalarına üst sınır getirerek ülkeye yaklaşık olarak 100 milyar pounda mal olabilecek bir destek paketi açıklamıştı.

Hükümet tarafından bu ay içinde, söz konusu bu düzenlemenin nasıl finanse edileceğine ve Truss'un vaat ettiği vergi indirimlerini nasıl gerçekleştireceğine ilişkin bir son dakika açıklaması yapması bekleniyor.

Yine diğer bir taraftan resmi olarak açıklanan verilere göre, İngiltere'de perakende satışları Ağustos ayında aylık bazda yüzde 1,6 , yıllık bazda da 5,4 azalışla beklentilerin altında kalmış oldu. Söz konusu bu gerileme 2021 yılının Aralık ayından bu yana en büyük düşüş oldu.

Dolar kurunda son dakika! Dolar bugün ne kadar? İşte 16 Eylül 2022 dolar kuru!

Altın fiyatlarında büyük düşüş! Gram altın, çeyrek altın bugün kaç TL? Son dakika altın fiyatları 16 Eylül 2022...

Euro’da son dakika! Yükselmeye devam ediyor! 15 Eylül 2022 Euro kuru


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön