04 / 05 / 2024

Büyükçekmece Ahmediye’nin yeni anaokulunda sona gelindi!

Büyükçekmece Ahmediye’nin yeni anaokulunda sona gelindi!

Eğitim yatırımlarına hız kesmeden devam eden Büyükçekmece Belediyesi, Ahmediye'de hayata geçirdiği anaokulunu tamamlıyor.



 


Bugüne kadar Türk milli eğitimine, vatandaş belediye işbirliğiyle 35 okul kazandıran ve yurt dışında bile eğitime verdiği desteklerle tanınan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün eğitim seferberliği hız kesmeden devam ediyor.

Büyükçekmece'ye 4 yeni okul inşa eden Başkan Akgün, Ahmediye Mahallesi'ne de eğitim hayırseveri Akbalık Ailesi'nin katkılarıyla birlikte modern bir anakolu kazandırıyor.

Anaokulu gün sayıyor

Büyükçekmece Belediyesi'nde yer alan habere göre, geçtiğimiz günlerde eğitim hayırseveri Akbalık Ailesi ile birlikte Ahmediye Mahallesi'ne anaokulunun temelini atan Başkan Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece'ye yeni anaokullarının yapılacağını da müjdeledi. Ahmediye'de yaşayan vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda 400 metrekare alan üzerine inşa edilen anaokulu içerisinde 2 derslik, hobi odası, kütüphane, konferans salonu, yemekhane ve öğretmenler odası bulunuyor. 

"Eğitim alanındaki çalışmalar devam edecek"

"Eğitim deyince akan sular durur" diye konuşan Büyükçekmece Belediye Başkan Dr. Hasan Akgün, belediyecilik hayatındaki en mutlu anların yeni eğitim kurumlarının açılış günleri olduğunu dile getirerek şöyle söyledi: "Eğitim bir ülkenin kalkınmasında büyük rol oynar. Eğitim konusu sadece devletin değil her bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının konusudur. 81 milyon olarak çocuklarımızın geleceği için eğitime katkı sağlamalıyız. Okul yapmak belediyelerin görevi değildir fakat ben ve ekibim bu konuda çok duyarlıyız."

2018 - 2019 eğitim ve öğretim yılında hizmete açılacak olan anaokulu sayesinde Ahmediye halkının eğitim ihtiyaçlarından büyük bir kısmını karşılanacak.


Geri Dön