28 / 04 / 2024

Büyükçekmece Türkoba İlköğretim Okulu inşaatında son durum!

Büyükçekmece Türkoba İlköğretim Okulu inşaatında son durum!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, 7 milyon harcama yapılarak onarılan Türkoba İlköğretim Okulu'nun müteahhidini ve mühendisini İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ihbar etti. Akgün, “Bu milletin parasını çöpe atıyorsunuz. Günahtır, yazıktır” dedi.




Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün okulların belediyeler tarafından daha az maliyetle daha kaliteli olarak yapılacağını iddia etti. Türkoba İlkokulu, Türkoba Ortaokulu ve Türkoba İmam Hatip Ortaokulu'unun geçen yıl tadilattan geçmesine rağmen yıkık dökük halleri Akgün'ün bu iddiasını destekler nitelikte.


Ucuz ve daha kaliteli yapıyoruz


Başkan Akgün konuya dair gazetemize yaptığı açıklamada "İlk, orta ve liselerin yapımı bütçelerle beraber belediyelere verilsin tekliÒni Türkiye Belediyeler Birliği'ne yaptık, bu talebi devam ettiriyoruz. Şu anda Kanun Hükmünde Kararnamelerle çıkabilecek noktaya gelen bir metin var buna yakın. Orada "Belediyelerin yaptıkları eğitim kurumlarının bedelinin yarısı belediyelere iade edilsin" deniliyor. Şu anda biz Büyükçekmece Belediyesi olarak 4 milyon liraya okul yaparsak 2 milyon lirası bize geri verilecek. Adama sormazlar mı kardeşim niye yarısı diye? Ya ver ya verme. Büyükçekmece'de ısrarla şunu söylüyorum, devletin özel idare vasıtasıyla yapmış olduğu okulların kalitesi belediyenin yapmış olduğu okulların kalitesinin en az yüzde 30-40 düşük. Aynı zamanda bizimkinden de yüzde 50 pahalıdır. Yani belediye 24 derslik bir okulu 4 milyon liraya mal ediyorsa, hükümet veya özel idare bu okulu 6 milyon liraya çıkartıyor ama bizimkinden daha vasıfsız olarak"şeklinde konuştu.


Yazıktır günahtır


Okulların açılmasına kısa bir süre kaldığını belirten Akgün okul denetimleri sırasında kötü manzaralarla karşılaştığını belirterek, "Örneğin Türkoba İlköğretim Okulu. Geçen sene 7 milyon harcama yaparak tadilatını yaptılar. Onardıkları yerlerin yarısını biz şimdi yeni baştan yapıyoruz. Hepsi döküldü. Bakın isim veriyorum ve ihbar ediyorum. İstanbul İl Özel İdare Müdürlüğü'ne, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ihbar ediyorum. Türkoba İlköğretim Okulu'nu hangi müteahhit yaptıysa, o yapılan işi hangi mühendis denetlemişse bunları tetkik edin. Bu milletin parasını çöpe atıyorsunuz. Yapılan iş yanlıştır, yapılan işler tamamen dökülmüştür bir sene geçmeden. Büyükçekmece Belediyesi bunları yeni baştan yapıyor. Bunları gelin denetleyin, bunların hakkında dava açın, ceza verin. Günahtır, yazıktır" uyarısını yaptı.


Yüzde 50 tasarruf edelim


Belediyenin yaptığı okulları yine belediyeni denetlediğini sözlerine ekleyen Başkan Akgün, "Biz daha sağlam yapıyoruz, daha kaliteli yapıyoruz. Devletin yaptıkları bizim okullardan yüzde 50 pahalı, yüzde 50 kalitesiz. Biz de devlete diyoruz ki ilk orta liseleri biz yapalım öğretmenlerini sen ata. Böylece bu milletin parasından yüzde 50 tasarruf edelim ve daha iyisini yapalım. Başka bir şey istemiyoruz. Okulların açıldığı gün Büyükçekmece'ye 2016-2017 eğitim öğretim yılında kaç okul daha kazandıracağımı yerinde bizzat anlatacağım" ifadelerinde bulundu. 



Nihal Altıngövde/ Gazetem İstanbul





Geri Dön