13 / 05 / 2024

Büyükçekmece'de deprem riski taşıyan blokların yıkımına başlandı

Büyükçekmece'de deprem riski taşıyan blokların yıkımına başlandı

İstanbul Büyükçekmece'de, kentsel dönüşüm projesi kapsamında deprem riski taşıyan 4 blokun yıkımına başlandı.



Bu hafta içinde 13 bloktan oluşan yaklaşık 100 konutu yıkacaklarını belirten Akgün, dışarıdan yeni ve harika gözüken binaların beton ile demirleri incelendiğinde depremde ayakta kalmasının mümkün olmayacağının gözlemlendiğini aktardı.

BİLİM İNSANLARI DEPREM İÇİN 2023'U İŞARET EDİYOR!

Akgün, 1999 yılında meydana gelen Marmara Depremi'nin ardından kentsel dönüşüm olgusunu içine sindiren ve kentsel dönüşümün ne olduğunu çok iyi kavrayan bir ilçe belediyesi olduklarını ifade ederek, "Davamız Büyükçekmece ilçesinde vuku bulacak bir depremi hiç kimsenin burnu bile kanamadan sıyrıklarla atlatmak" dedi.

Yılların belediyecisi olduğunu söyleyen Akgün, depremin 2030'lı yılların başlarında geleceğini bilimi insanlarının söylediğini kaydederek, "Dolayısıyla koşar adımlarla gitmek zorundayız. Bu hafta 100 daireyi yıkarken arkasından diğer yıkacağımız blokların hazırlığını yapıyoruz" açıklamasında bulundu.

Büyükçekmece de deprem riski taşıyan blokların yıkımına başlandı

KÜÇÜK DEPREMLER BÜYÜK DEPREMİN HABERCİSİ Mİ?

Öte yandan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Cuma günü Gemlik Körfezi'nde yaşanan 3.5 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi.

Bursa Gemlik'te meydana gelen bu depremden sonra beklenen büyük İstanbul depremi yeniden gündeme geldi. Tedirginliğe kapılan Marmara bölgesindeki yurttaşlar 'Bu deprem Büyük İstanbul Depremi'nin habercisi mi?' sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. 

CNN Türk yayınında konuyu değerlendiren Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Küçük depremler, bizim İstanbul ve çevresinde Marmara’da depreme daha iyi hazırlanmamız gerektiği mesajını bize vermektedir. Gemlik Körfezinde 3,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi" açıklamasında bulundu. 

3,5 büyüklüğünde meydana gelen bu depremin bir haberci olduğuna işaret eden Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Marmara Denizi’nin canlı olduğunun gelecekte büyük depremler üretebileceğinin bir göstergesi" diye belirtti.

İBB'den İstanbul'un göbeğinde imarlı arsa fırsatı! 

Fahiş fiyatlı bilet satışları mercek altında! Kurallara uymayanlara ceza kesilecek!

Gıda fiyatlarındaki ani artışlar sıklaşacak! Aşırı hava olayları gıdada arz sorununu tetikler!


Geri Dön