30 / 04 / 2024

Büyükçekmece'de İmam Lojmanı yıkılacak!

 Büyükçekmece'de İmam Lojmanı yıkılacak!

Türkiye genelinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında birçok ilde belediyeler çalışmalarına başlamış durumda...



İstanbul Büyükçekmece Belediyesi de bu kapsamda düzenlediği törenle yıkım çalışmalarını tanıttı. Büyükçekmece Merkez Camii yanındaki 3 katlı imam lojmanına gelen Belediye Başkanı Hasan Akgün ve yıkım ekibi ilk önce binanın kolonlarında açığa çıkmış olan demirleri ve beton içindeki midye kabuklarını göstererek binanın ne kadar dayanıksız yapıldığını anlattı. Binanın 35 yıl önce yapıldığı bilgisini veren Akgün, "Bu bina zamanında imamlarımız için yapılmış. Binayı incelediğimizde kolonların içinde yer alan demirlerin tamamen erimiş olduğunu gördük. Ayrıca betonun içinde midye kabuklarına rastladık. Binada 3 aile oturuyor. Altı ise kahvehane. Birçok vatandaşımız burada oturuyor. Olası bir çökmede birçok vatandaşımız zarar görebilirdi. Biz de imamlarımıza aileleriyle birlikte kalabilecekleri yeni yer tahsis edip burayı yıkmaya karar verdik." dedi. Ayrıca bugüne kadar ilçe sınırları içinde 35 binanın daha yıkıldığını ve yeniden yapılmaya başladığını belirten Akgün, buraların belediye imkânları ve vatandaşları ikna yoluyla kentsel dönüşümünün sağlandığını söyledi.


"Kumburgaz bölgesi için bakanlar kurulu'na müracaat edeceğiz"


Büyükçekmece sınırları içinde bu şekilde yıkılıp yeniden yapılması gereken yaklaşık 2 bin bina olduğunu ifade eden Başkan Akgün, özellikle Kumburgaz sahilinde yer alan yaklaşık 300-400 binanın muhakkak dönüşüme tabi tutulması gerektiğini söyledi. Bu bölgede yer alan binaların hem eski hem de yüksek katlı binalar olduğu bilgisini veren Akgün, "Kumburgaz sahili ve E-5 yolu arasında kalan binaların neredeyse tamamına yakını tehlike arz ediyor. Burada bulunan 400'e yakın binada 8 bin aile oturuyor." diye konuştu. Bu bölge için bakanlar kuruluna müracaat edeceklerini aktaran Akgün, buranın riskli bölge ilan edilmesini ve bakanlar kurulunun açıklayacağı kentsel dönüşüm projeleri içinde yer alması için taleplerinin olacağını dile getirdi.



Zaman


Geri Dön