19 / 05 / 2024

Büyükçekmece’deki ölüm villaları soruşturmasında son dakika: 23 şüpheliye dava açıldı!

Büyükçekmece’deki ölüm villaları soruşturmasında son dakika: 23 şüpheliye dava açıldı!

İstanbul Büyükçekmece'de temelsiz 144 villadan meydana gelen 8.5 milyar Türk Lirası değerindeki lüks siteye rüşvet karşılığı ruhsat verdiği belirlenen CHP'li belediye hakkında soruşturma tamamlandı. İşte detaylar...



Mega kent İstanbul'da Büyükçekmece Belediyesi'ne rüşvet operasyonu yapılmıştı. Temelsiz 144 villadan meydana gelen ve 8.5 milyar Türk Lirası değerindeki lüks siteye rüşvet karşılığı ruhsat verdiği belirlenmiş olan belediye hakkında soruşturma tamamlandı. Sabah'tan Huzeyfe Atıcı imzalı habere göre Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanmış olan fezleke Bakırköy Başsavcılığı'na yollandı. Aralarında Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak, Belediye eski İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Abdurrehim Çakır'ın ile Gül İnşaatın sahibi Ali Gül'ün de yer aldığı toplamda 23 şüpheli hakkında 5 ayrı suçtan dava açıldı.

İşte Büyükçekmece’deki ölüm villaları soruşturması ile ilgili son dakika detayları...

Büyükçekmece’deki ölüm villaları soruşturmasında son dakika: 23 şüpheliye dava açıldı!


Büyükçekmece Belediyesi'ne rüşvet operasyonu yapıldı. Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak da dahil olacak şekilde toplamda 22 kişi gözaltına alındı. Aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak, Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür V. Abdurrehim Çakır'ın da olduğu 7 belediye personeli ile Gül İnşaatın sahibi olan Ali Gül tutuklanırken yapılan incelemelerde de çok çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

RÜŞVET KARŞILIĞI 144 VİLLA!

İstanbul Büyükçekmece'de temeli bile olmayan toplamda 144 villadan oluşan 8.5 milyar Türk Lirası değerindeki lüks siteye rüşvet karşılığı göz yumduğu ortaya çıktı.


66 SAYFALIK FEZLEKE HAZIRLANDI

Büyükçekmece Belediyesi'ne yönelik olarak yürütülen soruşturma tamamlandı. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanmış olan toplamda 66 sayfalık fezleke Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından incelenen fezleke sonucunda iddianame hazırlandı.

Söz konusu İddianame Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İddianamede 15 mağdur ve 6 müşteki yer alırken, Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak, Belediye eski İmar ve Şehircilik Müdür V. Abdurrehim Çakır'ın ile Gül İnşaatın sahibi Ali Gül'ün de aralarında bulunduğu toplamda 23 şüpheli yer aldı.


5 AYRI SUÇTAN CEZALANDIRILMALARI İSTENDİ

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre şüphelilerin "iştirak halinde zincirleme suretle imar kirliliğine neden olmak", "iştirak halinde zincirleme suretle yapı denetim görevine muhalefet", "iştirak halinde tacir veya şirket yöneticisi olan veya şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında dolandırıcılık", "iştirak halinde zincirleme suretle kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" ve "iştirak halinde rüşvet almak" suçlarından cezalandırılmaları talep edildi.

Mağdur ev sahibi: Kiracım 4 bin TL'ye oturuyor, kendi evini 15 bin TL'ye kiraya vermiş!

TOKİ'den tam 33 ilde KDV'den muaf arsa satışı başladı! Ev alamayana yüzde 25 peşinat ve 48 ay vadeyle arsa müjdesi!

İnşaat sektöründeki kalifiye eleman sorununa 5 maddede çözüm önerisi!


Geri Dön