06 / 09 / 2024

Büyükçekmecelilere imar müjdesi! Tepecik imar planı mecliste oybirliğiyle kabul edildi!

Büyükçekmecelilere imar müjdesi! Tepecik imar planı mecliste oybirliğiyle kabul edildi!

Tepecik halkının uzun yıllardır beklediği, Tepecik Alt Havzası, Ulus ve Hürriyet mahallelerinin bir bölümüne ait 1/1000’lik imar planları Büyükçekmece Belediye Meclisi’nde kabul edildi.




Büyükçekmece Belediye Meclisi 2024 yılı Eylül ayı 2.  oturumunu Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında yapıldı. Büyükçekmece Belediyesi’nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre Tepecik halkının uzun senelerdir beklediği, Tepecik Alt Havzası, Ulus ve Hürriyet mahallelerinin bir bölümüne ait 1/1000’lik imar planları mecliste oybirliğiyle kabul edildi. Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan Hasan Akgün, emeği geçenlere teşekkür ederek, “Seçimden sonra çalıştık, bitirdik. Tepecik ailemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
 


BENİM YERİM İSTİMLAK EDİLİYOR KAYGISI TAŞIMASINLAR
 

Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin merakla beklenen Eylül ayı ikinci toplantısında gündemde yer alan maddelere ilişkin komisyonlardan gelen raporlar okunarak müzakere edildi. Gündemin en önemli maddeleri arasında yer alan Tepecik bölge halkının uzun süredir beklediği, Tepecik Alt Havzası, Ulus ve Hürriyet mahallelerinin bir bölümüne ait 1/1000’lik imar planları mecliste oybirliğiyle kabul edildi. 

Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yurttaşların yeni planlar kapsamında yerlerinin istimlak edileceğine dair kaygıları olduğunu dile getirerek, şunları dile getirdi: ‘’Yapmış olduğumuz derin çalışmalar sonrası adalar oluşturulmuş, bazı sokaklar kaldırılmıştır. Eski Tepecik köy merkezinde değişik bir yapılaşma gündeme gelmiş. İtalya’nın pek çok kentinde uygulanan bir sistem olduğu için uygulamayı nasıl yaparız diye gidip yerinde gördük. Fotoğraflar da çektik. Söz konusu bu uygulamayla ilgili çalışma yapan arkadaşlarımıza verdik. Ben çok güzel bir şey çıkacağına inanıyorum. Hiçbir yurttaşımızın ‘’Benim önümden alındı, benim yerim istimlak ediliyor’’ diye bir algıya kapılmasın. Hiçbir biçimde istimlak yok. O ada içinde eğer yüzde 10 kayıp varsa o yüzde 10 kayıp hepsinden eşit olarak kesilerek alınacak.”

Büyükçekmecelilere imar müjdesi! Tepecik imar planı mecliste oybirliğiyle kabul edildi!
 
SEÇİMLERDEN SONRA ÇALIŞTIK VE BİTİRDİK



Başkan Hasan Akgün, Tepecik’in imar planlarına ilişkin maddenin meclisin en önemli gündem olduğuna değinerek şunları dile getirdi: “Ben emeği geçenlere de, engelleyenlere de, engellemeyenlere de herkese çok teşekkür ediyorum. Büyükçekmece’nin en önemli bölgelerinden bir tanesi Tepecik merkezdi. Şimdi en önemli yerimiz, planlama anlamında insanların ölümünü engelleyecek en önemli projemiz Kumburgaz, Celaliye, Kamiloba. D100 Karayolu ile deniz arasında kalmış olan 5.5 büyüklüğündeki o bölgedeki oluşacak depremde bütün yapıların yıkılacağı alandır. En zor yerimiz bitmiştir, uzun sürmüştür. O onu yaptı, bu bunu yaptı bize yakışmaz. Bitti. Seçimden sonra çalıştık, bitirdik.”



KUMBURGAZ SAHİLİNE DİKKAT ÇEKTİ
 

Yaptığı açıklamada Büyükçekmece’de depreme karşı verilen mücadelede Kumburgaz sahillerindeki riske bir defa daha dikkat çeken Başkan Hasan Akgün; “En önemli plan bekleyen bölge, Kumburgaz Sahili şeklinde bilinen yaklaşık 15 - 20 kilometrelik sahil olarak duruyor. Kumburgaz, Celaliye, Kamiloba, D100 Karayolu’nun deniz tarafında kalan sahilden bahsediyorum. Bu konu ile ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Sayın Ekrem İmamoğlu, bu bölge için İPA’ya özel bir çalışma yaptırıyor. Hem plan çalışması yapılıyor, hem de İPA’daki mimarlar tarafından bir siluet çalışması yapılıyor. Eş zamanlı şekilde  6 adet imar planımız, bölge planımız da eş zamanlı şekilde yürüyor. Bu sebeple hem Tarık Erdoğan Bey İmar Komisyonu Başkanı hem ben, İstanbul Büyükşehir Encümen’de bulunan Ahmet Şahin Bey, Ak Partili Büyükşehir meclis üyesi arkadaşlarımız ve diğer Büyükşehir meclis üyesi arkadaşlarımız bunları takip etmekle görevliler. Sormakla görevlisiniz halk adına. Nerede bir gecikme olursa hemen hep beraber başına çullanalım. Deprem geliyor. Depremi maalesef yaşayacağız. Büyükçekmece’deki kentsel dönüşüm takdire şayan biçimde sürüyor’

 

Kiracı-ev sahibi kavgalarını bitirmenin yolunu iki yıl önceden açıklamıştı! Tebernüş Kireçci şimdi hesap sordu! 

Analistten 'konutta yüzde 30-40 düşük fiyat teklif edin' önerisi geldi: Sosyal medyada yorum yağdı! 

Doların 2025 yılında kaç TL olacağı açıklandı!


Geri Dön