02 / 05 / 2024

Büyükçemece Belediyesi Fenerbahçe'ye 200 dönüm yer veriyor!

Büyükçemece Belediyesi Fenerbahçe'ye 200 dönüm yer veriyor!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, G.Saray'a verdiği 106 dönümlük araziye imrenen ve kendisinden arsa talebinde bulunan Fenerbahçe'ye de 200 dönüm yer veriyor



 Hasan Akgün, F.Bahçe'nin arazi talebine olumlu cevap verdi, Beşiktaş'ın da başvurmasını bekliyor

B.çekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, G.Saray'a verdiği 106 dönümlük araziye imrenen ve kendisinden arsa talebinde bulunan F.Bahçe'ye de 200 dönüm yer veriyor. Üstelik bu yer G.Saray'ın arsası gibi SİT alanı da değil

G.Saray'ın, B.çekmece'de 106 dönüm arazi kiralaması ve 30 yıllık protokol yapmasının ardından F.Bahçe ve Beşiktaş'tan itirazlar yükselmişti. Bu kulüplere de arazi vermeye hazır olduğunu açıklayan Belediye Başkanı Hasan Akgün, kendisini ziyaret eden Fenerbahçeli yöneticiyle arazi meselesini tatlıya bağladı.

İşž SADECE PROTOKOLE KALDI
Akgün bu konudaki gelişmeyi şöyle özetledi: 'G.Saray'la protokol yaptıktan sonra bir Fenerbahçeli yönetici bana geldi ve tesis için arazi talebinde bulundu. Biz de taleplerini makul gördük ve kendilerine 200 dönümlük bir yer hazırladık. Alkent Akçaburgaz Mevkii'ndeki bu yer 400 dönüm. İmar planlarında da spor alanı olarak geçen bu yerin yarısını F.Bahçe'ye vereceğiz. Bu konuda mutabakata vardık. Sadece iş protokol imzalamaya kaldı. Yönetimle son bir görüşme yaptıktan sonra bunu resmiyete dökeceğiz.'
 
EN İYİ YERİ FENER'E VERDİK
Akgün, F.Bahçe'ye ayırdıkları arazinin G.Saray'a verilen arazi gibi SİT alanı sorunu olmadığını da belirterek, 'Ben G.Saraylıyım. Bu yüzden G.Saray'a torpil yaptığım iddia ediliyor. Ben bunun aksini ispat etmek için en iyi araziyi F.Bahçe'ye tahsis ediyorum. Arazinin hiçbir sorunu yok. Su havzasına uzak mesafede kalıyor' dedi.

İSKİ'nin görüşü bağlayıcı olur
Ak Partİ'den bir meclis üyesi, 'Bizim parti disiplininde grup kararı almadan konuşmamız yasak. Ancak ismimin yazılmaması kaydıyla şunu söyleyebilirim: Bu arazinin ilk önce 1/5000 binlik plan tadilatı B.şžehir Belediyesi'nden geçecek. Sonra da 1/1000'lik plan B.çekmece mecilisine gelecek. Buna meclis karar verecek. Ancak kamu kurumlarından, İSKİ'den görüş alınmak zorundadır. çünkü İSKİ su havzalarını korumak zorundadır. Kafasına göre bir yapılaşma suçtur' diye konuştu.

G.Saray'ın arazisi sorunlu
Hasan Akgün, 'G.Saray'a tahsis ettiğimiz arazinin yüzde 70'ine hiçbir şey yapılamaz diğer bölüme 2 katlı tesis yapılabilir' dedi

Sarı-Kırmızılı Kulübe tahsis edilen 106 dönümlük arazinin SİT alanı olması ve Ak Parti İlçe üyeleriyle, İSKİ'den yetkililerin 'Buraya tesis yapılamaz' demesi üzerine Hasan Akgün de bir açıklamada bulundu.
Akgün, İSKİ'nin muhalif görüşünü, 'Bu havzayı ben koruyorum. Neden İSKİ'den görüş alacağım. İSKİ'nin buradaki hiçbir şeyden haberi yok' diye konuştu.
EVET 'SİT' ALANI
G.Saray'In arsasının yüzde 70'lik bölümünde her hangi bir şey yapılmasının mümkün olmadığını ve SİT bölgesi olduğu için yeşil alan olarak ayrıldığını hatırlatan Akgün, 'Ancak kalan yüzde 30'luk bölüme açık ya da 2 katı geçmemek kaydıyla kapalı tesisi yapılabilir' açıklamasında bulundu.
G.saray'In buraya yapmak istediği projeyi beklediklerini de hatırlatan Akgün, 'Projeyi gördükten sonra bunu tartışıp, sonra karara bağlayacağız. Ayrıca bu araziyle ilgili de imar düzenlemeleri bitmek üzere. 70 dönümlük arazi yeşil alan olarak kalacak' ifadesini kullandı.

Oraya gökdelen dikmeyeceğiz
PROTOKOL imza töreninde, 'Florya'daki bütün tesisleri buraya taşıyacağız' diyen Polat dün farklı konuştu: 'Biz oraya gökdelen yapmayacağız. Tamamıyla küçük sahalar yapacağız. O projeden vazgeçmedik' açıklamasında bulundu.

Beşiktaş'ın yeri de hazır
Akgün, F.Bahçe'ye tahsis ettikleri arazinin diğer bölümünü de Beşiktaş'a vermek istediklerini bunu kabul etmezlerse müstakil başka bir araziyi de Kartal'ın hizmetine sunacaklarını söyledi

B.çekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, F.Bahçe'ye ayırdığı 200 dönümlük arazinin yanında bulunan diğer 186 dönümlük yeri de Beşiktaş'a vermeye hazır olduğunu söyledi. Bu konuda Beşiktaş'ın kendilerinden resmi bir talebi bulunmadığını belirten Hasan Akgün, 'Ancak sözlü olarak bizden böyle bir istekleri oldu. Biz de kendilerine F.Bahçe'ye verdiğimiz arsanın diğer bölümünü vereceğiz. Buradaki 400 dönüme yakın arazinin diğer kısmını da onlara tahsis ederiz' dedi.
Akgün Beşiktaş'ın, Fenerbahçe'yle komşu olmak istememesi halinde ise başka bir yer ayarlayacaklarının müjdesini verdi. Hasan Akgün, 'Beşiktaş belki, F.Bahçe'yle komşu olmak istemeyebilir. O zaman da bütün alternatifleri düşüneceğiz. Galatasaray'a tahsis ettiğimiz arazinin üst tarafında bir yer daha var. Orayı da ayarlayabiliriz. Beşiktaş'ı da burada görmek istiyoruz. Hedefimiz Büyükçekmece'yi, 3 büyük kulübün spor merkezi durumuna getirmek' şeklinde konuştu.

Göl manzaralı ve çok değerli
F.Bahçe'ye tahsis edilen 200 dönüm arazi, Alkent Akçaburgaz Mevkii'nde. 236 ada ve 4 parsel arsa 252 bin metrekare alanı kapsıyor.   Alkent konutları ve Pelikan Hill'e komşu olacak Sarı-Lacivertliler, son derece değerli bir araziye de sahip olacaklar. Büyükçekmece Gölü'ne nazır arsa gelecekte özellikle amatör branşların taşınabileceği uygun bir bölge. şžu anda başta Neill olmak üzere bazı G.Saraylı oyuncular da Alkent Siteleri'nde kiralık evlerde oturuyor.

Büyük rekabet bize yarayacak
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, G.Saray'dan sonra F.Bahçe'ye de arazi tahsis ettiklerini, sırada Beşiktaş'ın olduğunu söyledi. Üç büyüklerin burada tesis kurmasının bölge sporunun kalkınmasına çok büyük katkı sağlayacağını belirten Akgün, 'Biz rekabeti buraya taşırsak, bölgemizdeki gençlere de önemli bir spor imkanı sağlayacağız. Rol modelleri oluşturacağız. Popüler bir şekilde buna karşı çıkanlar, bölgenin iyiliğini düşünmeyenlerdir' dedi.

Mühendisler inceleme yapıyor
G.Saray'In arazisinin SİT alanı olması konusunda gazetemizde çıkan haber üzerine İSKİ inceleme başlattı. İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, 'Hasan Akgün siyasetçi, istediği gibi konuşur. Ama biz yasalara ve yönetmeliklere göre hareket etmek zorundayız. Sonuç olarak bize gelmek zorunda. Biz de gerekeni yaparız. Mühendislerimiz şu an o araziyi inceliyor' dedi.
Akşam/Ercan ÖZTÜRK


Geri Dön