28 / 04 / 2024

Büyükşehir Belediyesi ucuz konut müjdesini verdi! 120 ay vadeyle indirimli ev sahibi olabilirsiniz!

Büyükşehir Belediyesi ucuz konut müjdesini verdi! 120 ay vadeyle indirimli ev sahibi olabilirsiniz!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm için ilk somut adımını KONUT A.Ş ile attı. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, ilk etapta inşa edilecek 240 konuttan 150 tanesini uygun ödemeyle satışa sunacaklarını açıkladı.



Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm için ilk hareketini KONUT A.Ş ile başlattı. Şehirde güçlü yapıların inşası, düzenli yerleşim bölgelerin oluşturulması ve konut arzı sorununu çözmek için Başkan Ekrem Yüce’nin talimatıyla kurulan ve meclis onayıyla faaliyete alınan projede ilk aksiyon alınıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, kentsel dönüşüm için önemli bir adım olan konut inşasıyla ilgili detayları paylaştı. Yüce, ilk etapta inşa edilecek 240 konuttan 150 tanesini yakında uygun ödeme imkanıyla satışa sunacaklarını açıkladı.

İLK PROJE KORUCUK'TA 240 ADET

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların merakla beklediği ayrıntıları açıklayan Başkan Ekrem Yüce, müjdeli haberi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda verdi. KONUT A.Ş’nin ilk konut projesinin Korucuk Park civarında hayata geçeceğini ve 240 adet konuttan oluşacağını kaydetti. Yüce, Sakarya’da düzenli ve depreme dayanıklı yaşam alanları inşa ederek dönüşüm için güçlü bir adım attıklarına dikkat çekti.

 Büyükşehir Belediyesi ucuz konut müjdesini verdi! 120 ay vadeyle indirimli ev sahibi olabilirsiniz!

YÜZDE 25 PEŞİN, 120 AY VADE, YÜZDE 10 İNDİRİM FIRSATI

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin resmi sitesinde yer alan habere göre, bu konutların 150’sinin yakında uygun şartlarda satışa sunulacağı müjdesini veren Başkan Yüce, ödeme konusunda ise yüzde 25 peşin 120 ay vade, 4 adet ara ödeme, peşin ödemelerde yüzde 10 indirim gibi imkanların sağlanacağını söyledi. 240 konutun yarısının brüt 110 metrekare olacak şekilde 2 oda 1 salon ve diğer yarısının ise brüt 140 metrekare olacak şekilde 3 oda 1 salon olarak inşa edileceği ifade edildi.

2+1 VE 3+1,  TOKİ  MANTIĞIYLA SATIŞ 

Çalışmanın detaylarını açıklayan Başkan Yüce, “İlk projemize nasipse başlıyoruz. Korucuk’ta 240 adet konut inşa edeceğiz. 150’sini hemen satışa hazırlayıp 90 tanesini ise maliyetler için değerlendireceğiz" dedi.

Konutların yarısı 3+1 ve diğer yarısının da 2+1 olacağını söyleyen Yüce, "Brüt 140 ve 110 metrekare şeklinde olacaklar. TOKİ mantığıyla ilerleyeceğiz. İlk düşüncemize göre satışta yüzde 25 peşin ödenme ve 120 ay vade imkânı, 4 ara ödeme, toplu ödemede yüzde 10 indirim şeklinde imkanlar sunacağız" diye belirtti.

Bu projenin ev sahibi olmayı düşünen tüm hemşerileri için önemli bir fırsat olacağına vurgu yapan Yüce, "Talebe göre satış yapacağız. Talep fazla olursa noter huzurunda kura çekimiyle hak sahiplerini belirleyeceğiz. Ön kayıtlarımız belirteceğimiz tarihlerde alınmaya başlanacak" ifadelerini kullandı.

 Büyükşehir Belediyesi ucuz konut müjdesini verdi! 120 ay vadeyle indirimli ev sahibi olabilirsiniz!

DEPREM DAYANIKLI YERLEŞİM ALANLARI

Yüce, Sakarya’da düzenli ve depreme dayanıklı yerleşim alanlarının inşası için örnek bir çalışma hayata geçirdiklerini kaydederek “İnşaat sektöründe görev yapan arkadaşlarımız var ve onların görüşlerini alıyoruz. Sistemin son aşamasına gelmiş olduk. Günü belirleyip erken tarihte satışları gerçekleştireceğiz" dedi.

Bu projenin bir başlangıç olacağını ve artarak devam edeceğini söyleyen Yüce, "Sakarya’daki konut arzına bir nebze de olsun çözüm olmak istiyoruz. Ayrıca bu adım kentsel dönüşüm için önemli bir örnek olacak. Düzenli yerleşim bölgelerinde, depreme dayanıklı yerleşim alanları oluşturarak Sakarya’mızı geleceğine güvence olmak arzumuzdur" değerlendirmesinde bulundu. 

Akaryakıt fiyatları 40 lirayı aştı! Motorine 2 lira 3 kuruş zam geldi! Bu rakamlar buz kestirdi! 

Dul ve yetimler dikkat! Emlak vergisinden muaf olabilirsiniz!

Altın toz duman oldu! Yastık altındaki altınlar eridikçe eridi! Acil bakın! 13 Eylül Çarşamba altın fiyatları


Geri Dön