01 / 05 / 2024

Çağatay Kılıç'tan stat isimlerinin değiştirilmesine açıklama!

Çağatay Kılıç'tan stat isimlerinin değiştirilmesine açıklama!

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, soru önergesi vererek Başbakan Ahmet Davutoğlu’na statların isim değişikliğinin gerekçesini sordu. Yenilenen statlardaki Atatürk ismini silen Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan ilginç savunma geldi.



CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, soru önergesi vererek Başbakan Ahmet Davutoğlu’na statların isim değişikliğinin gerekçesini sordu. Eski ve yeni stat isimlerini önergesinde tek tek sıralayan Bayraktutan, “Atatürk’ün isminin geçtiği statların ismini hangi gerekçe ile değiştirdiniz? Yenilenen statlarda Atatürk isminin silinip başka bir ismin verilmesi direktifini kim, hangi gerekçeyle vermiştir?” sorularını yöneltti.

Davutoğlu adına cevap veren Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, neden sildiklerini açıklamadı. Atatürk’ün ‘ortak değer’ ve ‘Cumhuriyetin kurucusu’ olduğunu anlatan Kılıç, şu cevabı vermekle yetindi:


“POLEMİK KONUSU OLAMAZ”

“Cumhuriyetimizin banisi ve bütün milletimizin ortak değeri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün siyasi polemik konusu haline getirilmesini esefle karşılamaktayız. 1994-2002 tarihleri arasında sadece tek bir stat inşa edebilmiş bir Türkiye’den, bugün ülkemizin sportif geleceğine çok önemli katkılar sağlayacak 29 adet dev stadyum projesini hayata geçirebilmiş bir Gençlik ve Spor Bakanlığı’na sahip Türkiye’yi inşa eden hükümetlerimizin başarılarının, karamalarla gölgelenmesi mümkün değildir.”


Sözcü


Geri Dön