29 / 04 / 2024

Çağla Kızılay: İnşaat sektörü hareketlendi!

Çağla Kızılay: İnşaat sektörü hareketlendi!

1 Kasım seçimlerinde yeniden tek partinin iktidara gelmesi inşaat ve gayrimenkul piyasasının canlandırdı. İş adamı Bedirhan Akyol ve Çağla Kızılay sandıktan bölgenin istediği sonucun çıkmasıyla inşaat sektörünün canlandığını belirtti.



1 Kasım seçimlerinde yeniden tek partinin iktidara gelmesi inşaat ve gayrimenkul piyasasının canlandırdı. İş adamı Bedirhan Akyol, sandıktan bölgenin istediği sonucun çıktığını belirtti. Gayrimenkul danışmanı ve iş kadını Çağla Kızılay ise sandıktan çıkan sonucun piyasayı ciddi anlamda hareketlendirmesini beklediklerini vurguladı. 7 Haziran seçimlerinin ardından yaşanan terör olayları nedeniyle bölgede durma noktasına gelen inşaat ve gayrimenkul piyasası, 1 Kasım seçimlerinin üzerinden henüz birkaç gün geçmesine rağmen canlanmaya başladı. İşadamı Bedirhan Akyol, daha önceki koalisyon dönemlerinde batma durumuna geldiklerini belirterek, "Herkes Diyarbakır'ı terk edelim, 'Nasıl yapacağız?' derdindeydi. Sadece Diyarbakır değildi, yani İstanbul'a gidersen orası da aynı duruma düşerdi. İstikrar olmazsa orası ne yapacak? Burada yaşanan olaylardan sadece iş adamları mağdur olmadı, yoksul insanlar da mağdur oldu." dedi. AK Parti iktidarından sonra satışların başladığına dikkat çeken Akyol, "Piyasalar açıldı. Seçimden önce bazı insanlar bize gelip, çocuklarına ev alacağını söylüyordu. Ancak gittiği zaman bir daha gelmiyordu. Çünkü Türkiye'nin durumu belli değildi. 


OCAKLARIMIZI KAPATTIK 

AK Parti'nin Türkiye'ye ne kadar faydalı ve lazım olduğunu hepimiz gördük. 3-4 ay içerisinde herkes perişan oldu. Kendi işçilerimizin yarısını çıkardık. Satış olmadığı zaman işçilere ödeme yapamıyorduk. Kömür ocaklarımız vardı. 300 insan çalışıyordu. Bıraktık kapattık. Güven, huzur ve güvenlik yoktu" diye konuştu. 


Bursa Hayat


Geri Dön