27 / 04 / 2024

Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! İnşaat sektörü derin bir nefes aldı! 14 Haziran 2023 demir fiyat listesi

Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! İnşaat sektörü derin bir nefes aldı! 14 Haziran 2023 demir fiyat listesi

Küresel piyasaların gözü bugün açıklanacak olan ABD Merkez Bankası faiz kararında. Dolar kuru faiz kararı öncesi dolar kurunun düşüşe geçmesi demir fiyatlarını da etkiledi. Demir fiyatlarına büyük indirim geldi, inşaat sektörü derin bir nefes aldı. 14 Haziran 2023 demir fiyat listesi.



Son dönemlerde gelen zamlarla yılların rekorunu kıran demire bugün büyük indirim geldi. Geçtiğimiz günlerde 1 ton demirin fiyatı 19 bin 100 liraya kadar yükselirken bugün demir fiyatlarına indirim geldi ve fiyatlar düşmeye başladı.

Demir fiyatlarının gerilemesinde bugünkü dolar kurunun düşüşe geçmesi etkili oldu. Bugün saat 21:00'da açıklanması beklenen Fed faiz kararı öncesi dolar kuru değer kaybetti. Bu düşüş piyasaları da etkiledi.

Öte yandan Goldman Sachs'ın gayrimenkul uyarısndan sonra demir cevheri fiyatları geriledi. 

Analis Wei Ying, "Yatırımcıların yükselişi takip etme konusunda dikkatli oldukları ortamda bazı boğaların çıktıklarını fark ettik. Sonuçta, yılın ikinci yarıda demir cevheri piyasasın hafif bir arz fazlalığı olacak ve Çin limanlarında stokların artmasını bekliyoruz" dedi.

Bu açıklamaların ardından demir cevheri vadeli fiyatlarında düşüş yaşandı.

Demir fiyatları ne kadar? Güncel demir fiyatları kaç lira? 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? 2023 demir fiyatları kaç lira? 14 Haziran 2023 demir fiyat listesi.


Geri Dön