23 / 12 / 2024

Cahit Turhan, Kanal İstanbul'un ne kadar yanlış olduğuna katkı sunuyor! 

Cahit Turhan, Kanal İstanbul'un ne kadar yanlış olduğuna katkı sunuyor! 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türk Dünyası Sivil toplum buluşmasına katıldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ekrem İmamoğlu, "Cahit Turhan, Kanalın ne kadar yanlış bir şey olduğuna katkı sunuyor, daha da çok sunacak gibi" dedi... 



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür A.Ş. tarafından, Topkapı Kültür Parkı’ndaki Türk Dünyası Mahallesi’nde gerçekleştirilen Türk Dünyası Sivil Toplum Buluşması’na, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Serdal Taşkın ve Türk dünyasının STK temsilcileri katıldı.

İBB resmi sitesinden alınan habere göre, Ekrem İmamoğlu program öncesinde basın mensuplarının gündeme dair sorularını cevapladı.

-BAKANIN, 'FATURA GÖNDERİRİM' VESAİRE GİBİ SÖZLERİNİN DE HÜKMÜ YOK

“Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’ın İBB’nin çekildiğini açıkladığı Kanal İstanbul işbirliği protokolü hakkında "İBB başkanının protokolden tek başına çekilme yetkisi yoktur, devlet projesini durdurma yetkisi yoktur. Faturayı İBB'ye göndereceğiz" sorusu üzerine Ekrem İmamoğlu, "Sayın Bakanın açıklamalarından üzüntü ile bahsediyordum ama kamuoyu açısından memnunum. Böyle devam ederse kanalın aslında ne kadar yanlış bir şey olduğuna daha çok katkı sunuyor. Daha çok katkı sunacak gibi gözüküyor. Dolayısıyla üzülmekten vazgeçtim şahsı adına. Sayın bakana hatırlatayım, bakanlık ne kadar devletse İstanbul Büyükşehir Belediyesi de o kadar devlet. Karıştırıyor birbirine. Zaten bazı sözlerinde bazı işlemlerinde de bunu karıştıran uygulama yapan bakanlıklar var. Üzücü. Kaldı ki bu sözlerin referansı olan sayın bakanın yeğeninin sözü ile karşıdan karşıya geçiş vakti ile projeye karar verme becerisini ortaya koyduğu için bu sözlerinin de çok hükmü yok. 'Fatura gönderirim' vesaire gibi sözlerinin de hükmü yok" şeklinde konuştu.

 

-ESAS KAR GELECECEK NESLE BIRAKILACAK DEĞERLİ İŞLERDİR

Ekrem İmamoğlu, Bakanın "Yaptığımız her proje rant projesidir. Karı olmayan yatırımı neden yapalım" sözlerini de değerlendirdi. "O zaman bütün Türkiye'yi kar için talan edelim” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Tarihi eserlere ne gerek var. Topkapı çok değerli iyi rezidanslar olur, Topkapı Sarayı'nın olduğu yer. Şu anda Fatih Sultan Mehmet'in otağ kurduğu bir parktayız. Burada da binalar dikelim. Her şey kar değil, unuttu. Bir de kar para değil. Esas kar geleceğe bırakılan gelecek nesle bırakılacak değerli işler, korunan bir İstanbul. Geliştirilen ve gerçekleri yakalayabilen bir İstanbul. Bakan bey böyle konuşmaya devam etsin. Kanalın ne kadar yanlış bir yatırım olduğuna büyük katkı sunuyor bu şekilde."

Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin sorularını cevapladıktan sonra, Türk Dünyası Mahallesi’ndeki Türk Çadırlarını dolaştı ve yöresel müzik dinletisine gitti. Ekrem İmamoğlu ve Buğra Kavuncu daha sonra programın yapılacağı çadıra gitti.


EKREM İMAMOĞLU: “İSTANBUL AÇIK HAVA MÜZESİ”

Programda konuşan Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un Türkiye’nin değil, tüm Türk Dünyası’nın en büyük şehri olduğunu belirtti. Ürettiği değerlerle İstanbul’un çekim merkezi olduğunu vurgulayan Ekrem İmamoğlu, “Türk Dünyası ile ilgili her rengi ve her sesi kucaklaması nedeniyle de İstanbul Türk Dünyası’nın yıldızı. Tarihi birikimini kültürel anlamda da günümüze kadar taşıyan ve medeniyetlere ev sahipliği yapan İstanbul, aslında Türk Dünyası için de büyük bir açık hava müzesi. Örneğin bugün Topkapı Kültür Parkı olarak adlandırılan alan Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethederken şehre giriş yapıp otağını ilk kurduğu mekân olması sebebiyle bizler için oldukça değerli” şeklinde ifade etti.

-BURASI KÜLTÜREL PLATFORMA DÖNÜŞTÜ

Topkapı Kültür Parkı’ndaki Türk Dünyası Mahallesi’nin 2009 yılından bu yana, Orta Asya’dan Avrupa’ya kadar Türk dünyasından her rengin sergilendiği, Türk Dünyası Kültür Evleri’ne ev sahipliği yapan kültürel bir platforma dönüştüğünü belirten Ekrem İmamoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Mahallede Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan, KKTC, Tataristan, Başkortostan kültür evleri, iki tane Otağ, orijinal boyutlarda hazırlanan Orhun Yazıtları, Azerbaycan Kız Kalesi ve Kırgızistan’da yer alan Burana Kulesi maketleri var. Bunların yanı sıra aynı alanada 2016 yılı UNESCO Hoca Ahmed Yesevi Yılı münasebetiyle Hoca Ahmed Yesevi Otağı ve Hoca Ahmed Yesevi Türbesinin maketi de ziyarete açıldı.”

 

Kanal İstanbul gemi geçiş ücreti ne kadar?

Kanal İstanbul'da amaç deniz trafiğinin emniyetli sağlanması!

Kanal İstanbul güzergahındaki arsa fiyatları uçtu!



 


Geri Dön