27 / 04 / 2024

Çakabey ilk seferini Konak-Karşıyaka arasında yaptı!

Çakabey ilk seferini Konak-Karşıyaka arasında yaptı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Yalova Özata Tersanesi' nde 117 milyon Euro'ya yaptırdığı 15 gemiden ilki olan " Çakabey " Körfezdeki ilk seferini Konak - Karşıyaka arasında yaptı.



Saat 11.40'da Konak'tan demir alan Çakabey'in ilk seferine  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu katıldı. Çakabey'in ilk seferine katılmanın heyecanını yaşayan yolcular. Başkan Koeaoğlu ile bol bol fotoğraf çektirdi. 10 dakika süren yolculuğun ardından Çakabey'in yanaştığı Karşıyaka Iskelesi'nde, Başkan Aziz Kocaoğlu'nu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar karşıladı. 

Koeaoğlu, 2017 yılı sonuna kadar 15 geminin de devreye gireceğini söyledi. 84 gün önce İzmir'e gelen Çakabey'in incelemeleri tamamlandıktan sonra sefere çıktığını kaydeden Başkan Koeaoğlu, "İlk seferini 11.40'da Konak lskelesi'nden yaptı. 

Çakabey ilk prototip olduğu için diğer gemilerde neyin eksik olduğu, şartnameye göre neyin yapılması gerektiği hem firma hem bizim arkadaşlarımız tarafından biliniyor. İkinci gemimiz de önümüzdeki haftalarda gelecek diye konuştu. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Koeaoğlu. kapanan II Özel İdaresi mallarının belediyeye ait olması için her türlü hukuki yolu deneyeceklerini söyledi. Koeaoğlu. "Mallar izmir'de kalacak dedikten sonra başka kuruluşlara verip ondan sonra bunları Özelleştirme idaresi ya da TOKI vasıtasıyla satmaya karşı olduğumuzu ilettik" dedi. özel İdare mallarının İzmir Büyükşehir Belediyesi malı olarak kalacağını söyleyen Koeaoğlu, şöyle konuştu: "Her türlü hukuki yolu deneyeceğiz. Doğrusu da budur. Bu yerel servettir, yerel sermayedir. İzmirlinin malıdır, izmir Büyükşehir Belediye binası nasıl İzmirlinin malıysa, 11 Özel İdaresinin binası da gayrimenkulü de izmirlinin malıdır. Yereldir, yerel için kullanılacaktır. Hukuken de elimizin güçlü olduğuna inanıyoruz. Süreç başlayacak." AK Parti'li Binali Yıldırım'ın gözü. kulağının İzmir'de olacağına ilişkin açıklamalarını da değerlendiren Koeaoğlu. "Gözünün, kulağının izmir'de olması kıymetli. 

Kendisine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum" dedi. 


Ege Telgraf


Geri Dön