01 / 05 / 2024

California'da kapanan ticari yapılar konuta dönüştürülecek!

California'da kapanan ticari yapılar konuta dönüştürülecek!

ABD'nin Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, eyalet genelinde konut fiyatlarının ve kiraların aşırı artmasına çözüm üretmek için hızlı ve uygun maliyetli ev yapımının önünü açacak karar için imza attı.



ABD'nin Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, eyalet genelindeki ev fiyatlarının ve kiraların aşırı artmasına çözüm üretmek için hızlı ve uygun maliyetli ev yapımının önünü açacak karar için imza attı.

ABD'nin Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, canlı yayında imzaladığı yeni projenin önemiyle ilgili de önemli açıklamalar yaptı. Newsom, bunun Kaliforniya eyaletinin ilk günahını affettirme yolculuğunda önemli bir an olduğunu dile getirerek, "Hepimizin bu maliyet krizine karşı biraz daha sorumlu olmamız gerekiyor." dedi.

California da kapanan ticari yapılar konuta dönüştürülecek!

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, faaliyeti sona eren atıl vaziyetteki ticari arazilerin çoğunu konut geliştirmeye açacak iki yasaya imza atan Newsom, genellikle yerleşim bölgelerine yakın ve bol miktarda otoparka sahip ticari mekanların orta ve dar gelirliler için konuta dönüştürülmeye çok müsait olduğunu dile getirdi.

Yaptığı açıklamada belediye başkanlığına aday olduğu dönemde, San Francisco'da "çocuklardan çok köpek olduğunu" dile getiren Newsom, bunun nedeni olarak da konutların yetersiz ve pahalı olmasını gösterdi.

ABD'nin Kaliforniya Valisi Gavin Newsom konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada konut yapımını kolaylaştıracak yeni yasa ile eyaleti terk edenlerin geri döneceğini ve sokakta görülen evsizlerin sayısının azalacağını belirtti.


Geri Dön