Sektörel

Çalık Maden, Anatolia ile altın çıkaracak

İnşaat aşamasında 1000 kişiye iş imkanı sağlanacağı, işletme lisansına sahip Çukurdere Madencilik'in de toplam yüzde 20'sine sahip olacağı belirtildi

2006'dan bu yana maden sektöründe faaliyet gösteren Çalık Maden İşletmeleri ile halen hisseleri Toronto Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem gören Kanada menşeli Anatolia Minerals Development Limited arasında, "Hissedarlık ve İşbirliği Sözleşmesi" imzalandı.

Bu sözleşme çerçevesinde Çalık Maden, Anatolia'nın bağlı ortaklığı niteliğindeki ve halen Erzincan'ın İliç ilçesinde yer alan ve önümüzdeki yıl üretime geçmesi planlanan Çöpler Altın Madeni'nin işletme lisansına sahip Çukurdere Madencilik'in toplam yüzde 20'sine sahip olacak.

ORTAK HAREKET EDECEKLER
Mevcut değerlendirmelere göre 6 milyon onsluk rezerve sahip Çöpler Sahası'ndan 2011'den itibaren ortalama yılda 175 bin ons altın çıkarılması hedefleniyor. Yine bu sözleşme çerçevesinde taraflar Türkiye'de maden arama ve geliştirme faaliyetlerinde birlikte hareket etme konusunda da anlaşmaya vardı. Temelleri 1930'larda atılan, Türkiye'nin köklü kuruluşlarından birisi olan Çalık Holding'ten yapılan açıklamada, işbirliğinin madenciliğe yapılması planlanan uzun vadeli birçok yatırımın başlangıcı olarak görüldüğü ifade edildi.

20 BİN KİŞİYE İSTİHDAM
2008 sonu itibariyle 4.4 milyar dolar aktif büyüklüğe sahip olan ve 20 bin kişiye istihdam olanağı sağlayan Çalık Grubu, Çöpler Altın Madeni'nin inşaat aşamasında 500 kişiye, tam kapasite ile üretime geçtiğinde 250 kişiye doğrudan, bin kişiye dolaylı olarak iş imkanı sağlayacak.

Güçlü marka için gereken yapılacak
Açıklamada, "Türkiye ve dünyada enerji, telekomünikasyon, inşaat, finans, tekstil ve medya alanlarında çok sayıda şirketiyle faaliyet gösteren, uluslararası rekabet gücüne sahip, insana, çevreye, toplumsal değerlere saygılı ve duyarlı bir şirketler topluluğu olan Çalık Grubu, kuruluşundan bugüne, kazandıklarını her zaman ülkesine geri döndürecek yatırımlar için kullanmıştır. Uluslararası arenada ülkemizi en iyi şekilde temsil etmenin gururunu taşıyan grubumuz, tıpkı diğer sektörlerde olduğu gibi, maden sektörünün güçlü bir markası olma yolunda gereken tüm çalışmaları yapacaktır" denildi.
Yeni Asır

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Çalık Grubu'nda uluslararası ortaklık

Çalık Maden İşletmeleri ile Kanadalı Anatolia Minerals Development Limited (Anatolia) arasında hissedarlık ve işbirliği sözleşmesi imzalandı.

Kanadalı madencilik şirketi Anatolia, Türkiye'de bulunan Çöpler altın madeni projesinin yüzde 5'inin Çalık Holding'e bağlı Çalık Maden işletmeleri tarafından alınacağını ve toplamda yüzde 20'ye kadar pay alımı  için Çalık Holding'e opsiyon sunulduğunu açıkladı. Anatolia Minerals'dan gelen açıklamaya göre Çalık Maden İşletmeleri ilk etapta 12 ay  içinde ödeyeceği 12.6 milyon dolar karşılığında Çöpler altın madeni projesinden yüzde 5 pay  alacak.
Star

Çalık'a madende yabancı ortak

Çalık Maden İşletmeleri A.Ş. (Çalık Maden) ile Kanada menşeli Anatolia Minerals Development Limited (Anatolia) arasında Hissedarlık ve İşbirliği Sözleşmesi imzalandı. Konuya ilişkin yazılı açıklamada, 2006 yılından bu yana maden sektöründe faaliyet gösteren Çalık Maden İşletmeleri A.Ş. ile halen hisseleri Toronto Menkul Kıymetler Borsasında işlem gören Kanada menşeli Anatolia Minerals Development Limited (Anatolia) arasında Hissedarlık ve İşbirliği Sözleşmesi imzalandığı belirtildi.
Bu sözleşme çerçevesinde Çalık Maden'in, Anatolia'nın bağlı ortaklığı niteliğindeki ve halen Erzincan ili, İliç ilçesinde yer alan ve önümüzdeki yıl üretime geçmesi planlanan Çöpler Altın Madeni'nin işletme lisansına sahip Çukurdere Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin toplam yüzde 20 oranında hissesine sahip olacağı belirtilen açıklamada, mevcut teknik değerlendirmelere göre 6 milyon onsluk bir rezerve sahip olan Çöpler Sahası'ndan 2011'den itibaren ortalama yılda 175 bin ons altın çıkarılmasının hedeflendiği kaydedildi.
Radikal

Çalık Maden'den uluslararası ortaklık

2006 yılından bu yana maden sektöründe faaliyet gösteren Çalık Maden İşletmeleri A.Ş. (Çalık Maden) ile halen hisseleri Toronto Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem gören Kanada menşeili Anatolia Minerals Development Limited (Anatolia) arasında 'Hissedarlık ve İşbirliği Sözleşmesi' imzalandı. Sözleşme çerçevesinde Çalık Maden, Anatolia'nın bağlı ortaklığı niteliğindeki ve halen Erzincan'ın İliç ilçesinde yer alan ve önümüzdeki yıl üretime geçmesi planlanan Çöpler Altın Madeni'nin işletme lisansına sahip Çukurdere Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin toplam yüzde 20 hissesine sahip olmuş olacak. Mevcut teknik değerlendirmelere göre 6 milyon onsluk bir rezerve sahip olan Çöpler Sahası'ndan 2011'den itibaren ortalama yılda 175 bin ons altın çıkarılması hedefleniyor. Yine bu sözleşme çerçevesinde taraflar, Türkiye'de maden arama ve geliştirme faaliyetlerinde birlikte hareket etme konusunda da anlaşmaya vardı.

BİN KİŞİYE İŞ İMKANI
Temelleri 1930'lu yıllarda atılan ve Türkiye'nin köklü kuruluşlarından olan Çalık Holding'den yapılan açıklamada; bu işbirliği anlaşmasının Türk madencilik sektörüne yapılması planlanan uzun vadeli birçok yatırımın başlangıcı olarak görüldüğü ifade edildi. 2008 sonu itibariyle 4.4 milyar dolar aktif büyüklüğe sahip olan ve bugün 20 bin kişiye istihdam olanağı sağlayan Çalık Grubu, bölgeye sağlayacağı pek çok katma değere ek olarak, Çöpler Altın Madeni'nin inşaat aşamasında 500 kişiye, tam kapasite ile üretime geçtiğinde 250 kişiye doğrudan, 1000 kişiye dolaylı olarak iş imkanı sağlayacak.
Takvim