19 / 05 / 2024

Çalışan ve emekliler dikkat! Kasım ve Aralık'ta hepsi değişecek! Asgari ücret, EYT, sözleşmeliye kadro...

Çalışan ve emekliler dikkat! Kasım ve Aralık'ta hepsi değişecek! Asgari ücret, EYT, sözleşmeliye kadro...

Milyonlarca çalışan ve emekliyi ilgilendiren, asgari ücret, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), taşeron ve geçici işçiler ile sözleşmeli memurlara kadro konularında iki ay içinde önemli adımlar atılacak. İşte milyonların beklediği o konularla ilgili son dakika gelişmeleri...



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Memur-Sen'in sürdürdüğü sözleşmelilere kadro çalışmasında sona yaklaşıldı. Bu çalışmayla, sözleşmeli memurlar iş güvencesi ve tayin hakkına sahip olacak. Taşeron ve geçici işçiler kamuda kadro bekleyen diğer kesim şeklinde dikkat çekiyor. 50 bine yakın geçici işçinin kamuda kadroya alınması için de çalışmalar  devam ediyor. 

Bununla beraber 24 Aralık 2017'deki 696 sayılı KHK'nin kadro kapsamının dışında kalan taşeron işçilerin de kadro talebi sürüyor. Sayılarının bugün itibarıyla 120 bin civarında olduğu öngörülen kamudaki taşeron işçiler için de gelecek günlerde kadro sürecine hız verilmesi tahmin ediliyor. 

Çalışan ve emekliler dikkat! Kasım ve Aralık ta hepsi değişecek! Asgari ücret, EYT, sözleşmeliye kadro... 

Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarına da Aralık ayının başında başlanacak. Temmuz 2022'deki iyileştirmeyle net 5 bin 500 TL 35 kuruş şeklinde güncellenen asgari ücret, yükselecek. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 13 Ekim tarihinde yeni asgari ücret rakamına ilişkin olarak "Enflasyonun tahribatını ortadan kaldıracak bir düzenleme yapacağız" açıklamasında bulunmuştu. 

Diğer taraftan EYT, çalışma hayatının en önemli gündem maddesi olmayı sürdürüyor. Bakan Bilgin'in çözüm için  sene sonunu işaret ettiği EYT konusunda çalışmalar devam ediyor. EYT ile yaş mağduriyetini giderecek kapsamlı bir düzenlemeye gidilmesi öngörülüyor. 

Asgari ücret komisyonu ise Aralık ayında toplanacak. Milyonlarca kişinin dört gözle beklediği asgari ücretle ilgili farklı rakamlar gündeme geliyor. Ancak henüz asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı kesinleşmedi. 

Altın için kritik tarih resmen açıklandı! Altın o tarihte bu kadar olacak! Hemen siz de bakın!

Aile Destek Paketi kapsamında 1250 TL hesaplara yatıyor! 2022 Aile Destek Programı başvuru şartları neler?

1 euronuz bile varsa hemen bakın! Yarından sonra euro ne kadar olacak? Son dakika euro kuru


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön