27 / 04 / 2024

Herkes ne söyleyeceğini merak ediyordu! Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması

Herkes ne söyleyeceğini merak ediyordu! Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücretin açıklanacağı tarihin henüz belli olmadığını bildirdi. İşte detaylar...



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretin açıklanacağı günün henüz belirlenmediğini ve çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Bakan Işıkhan, "Asgari ücretin açıklanacağı gün belirlenmedi, çalışıyoruz" şeklinde bir açıklama yaptı.

İKİNCİ TOPLANTI SONA ERDİ!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğindeki toplantı, basına kapalı olarak yaklaşık 2,5 saat sürdü. Toplantıya, işçi temsilcisi TÜRK-İŞ ve işveren temsilcisi Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyetleri katıldı.

Toplantının ardından TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ağar, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun görüşmelerine devam edeceğini ve hafta içerisinde tekrar bir araya gelerek sonuca ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.



"HENÜZ BİR RAKAM KONUŞULMADI!"

 

Asgari ücretteki artışın alım gücü ve günün şartları dikkate alınarak yapılmasını istediklerini belirten Ağar, henüz hükümet veya işveren tarafından bir rakamın masaya gelmediğini söyledi. İşçi temsilcisi olarak kendilerinin de henüz bir rakam önermediğini belirten Ağar, görüşmeler sonucunda bir mutabakat sağlanacağına inandıklarını ancak istedikleri rakamın kabul edilmezse muhalefet şerhi koyacaklarını ifade etti.


Geri Dön