30 / 04 / 2024

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den milyonlara emeklilik müjdesi! Tarih verip detayları açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den milyonlara emeklilik müjdesi! Tarih verip detayları açıkladı

Milyonlarca insanın merakla beklediği emeklilik konusu çözüme kavuşuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 'Sırayla çözeceğiz, EYT konusu önümüzde bekleyen dosyalar arasında' demişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı konuyla ilgili çalışmalara başladı.



Çalışma ve Güvenlik Bakanlığı, asgari ücrete ek zam, memur ve emekli maaşlarına zam, 3600 ek gösterge çalışmalarından sonra emeklilikte yaşa takılanlar olarak bilinen EYT için de düğmeye bastı. Bakanlık bünyesinde özel ekip görevlendirildi.

Milyonlarca insanın beklediği haber geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde, "EYT" olarak bilinen "Emeklilikte Yaşa Takılanlar"ın durumuyla ilgili özel çalışma ekibi bir araya getirildi. 

Kamu görevlilerinin ek göstergelerinin yeniden belirlenmesi ve asgari ücrete ara zam yapılmasına dair çalışmaları tamamlayan Çalışma ve Güvenlik Bakanlığı, kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi ve EYT'lilerin durumuyla ilgili çalışmalara hız verdi.

Bu kapsamda, EYT'ye ilişkin çalışmaları yürütmek üzere Bakanlık bünyesinde bir ekip iş başı yaptı.. Birkaç alternatif ve önerinin değerlendirildiği çalışma kapsamında sendikalarla görüşmeler yapılacak..

Çalışmayla ilgili bakanlıklarla da temas halinde yürütülecek çalışmalarla sorunun çözümü konusunda en uygun formülün bulunması planlanıyor.

Çalışmanın 2022 yılının sonuna kadar ya da yeni yılın ilk ayında çözüme kavuşturulması bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin den milyonlara emeklilik müjdesi! Tarih verip detayları açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön