29 / 04 / 2024

Çalışkanlar Mahallesi'nde yeni yıkımlar devam ediyor!

Çalışkanlar Mahallesi'nde yeni yıkımlar devam ediyor!

Altındağ'da 30 binden fazla gecekondu yıkan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, gecekondularla kentsel dönüşümün oldukça hızlı ilerlediği mahallelerden biri olan Çalışkanlar Mahallesi'nde yeni yıkımlar gerçekleştirdi...



Göreve geldiği günden itibaren Altındağ'da 30 binden fazla gecekondu yıkan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, gecekondularla kentsel dönüşümün oldukça hızlı ilerlediği mahallelerden biri olan Çalışkanlar Mahallesi'nde yeni yıkımlar gerçekleştirdi. Çalışkanlar Mahallesi'nde daha önce 300 gecekondu yıkan Altındağ Belediyesi, bu bölgede çalışmalarını hızlandırdı. 


'Yıllardır bu anı bekliyorduk' 1955 yılından bugüne Çalışkanlar Mahallesi'nde oturduğunu ifade eden Kazım Karaca "Son yıllarda burası iyice bozuldu. Çok uzun zaman önce yıkılması gerekiyordu. Yıllardır bu anı bekliyorduk. Evlerimiz yıkılsın, yeni evlerimize kavuşalım istiyorduk. Şu an çok memnunuz" dedi. 


Kirada bekleyecekler 40 yıldır Çalışkanlar Mahallesi sakini olduklarını ifade eden Ayşe Turan ise "Evimizi yıktırıyoruz. Yeni evimiz yapılana kadar kiraya çıkıp, bekleyeceğiz. Dönüşümü sonuna kadar destekliyoruz. Gecekondudan kurtulup daireye taşınacağız. Sabırsızlıkla bekliyoruz" diye konuştu. 


Tehlikeden kurtuluyoruz Bölgedeki terk edilmiş evlerde uyuşturucu madde satıcılarının ve kullanıcılarının barındığını, bu durumdan çok rahatsız olduklarını da belirten Turan, "Bu sayede bu tehlikeden de kurtuluyoruz. Mahallemiz temizleniyor. 

Çok teşekkür ederiz." dedi. 


"YIKIM TALEBİ VATANDAŞLARDAN GELİYOR" 


Altındağ'ın her geçen gün daha modern bir görünüme kavuşması için gece gündüz çalışıldığını ifade eden Tiryaki, "Park, okul, sosyal donatı ve spor alanlarını işgal eden kaçak yapılara taviz vermiyoruz. Şeffaf, adil ve kararlı mücadelemiz Altındağlı vatandaşların güvenini ve takdirini kazandı. Vatandaş artık belediyeye gelip bizden evini yıkmamızı talep ediyor. Herkes Altındağ'ın gelişen siluetine ayak uydurmak için bizimle işbirliği yapıyor" dedi. 


Milliyet Ankara 


Geri Dön