29 / 04 / 2024

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin asgari ücrete ara zam miktarının açıklanacağı tarihi duyurdu

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin asgari ücrete ara zam miktarının açıklanacağı tarihi duyurdu

Hükümetin asgari ücrete yapacağı ara zamla ilgili çalışmalar son şeklini aldı. Kamuoyunda asgari ücrete yapılacak zamla ilgili haberler gündemin ilk sıralarını meşgul ederken herkesin merakla beklediği tarihi Bakan Bilgin duyurdu. İşte detaylar...



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete yapılacak zam çalışmasıyla ilgili önceki hafta sendika temsilcileriyle bugün de işveren sendikalarıyla bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Asgari ücrete zam çalışmalarını sonlandırmak için temaslarına devam eden Bilgin, zamların tarihiyle ilgili merakla beklenen açıklamasını yaptı.

Bakan Bilgin, “Tamamlandığı zaman önümüzdeki hafta başında veya hafta ortasında asgari ücrete zam miktarını kamuoyuyla paylaşacağız” ifadelerini kullandı. Bakan Bilgin ayrıca "Enflasyon ne gerçekleşirse enflasyonun üzerinde kamu çalışanlarımızı koruyan onlara sosyal koruma ilave zammı yapacağız. Sadece kamu çalışanları mı? Hayır, aynı zamanda emekli işçilerimizi de aynı şekilde koruyacağız. Çalışan emekçilerimizi korumak bizim görevimizdir. Daha birçok düzenleme yapıyoruz." şeklinde konuştu.

 Çalışma Bakanı Vedat Bilgin asgari ücrete ara zam miktarının açıklanacağı tarihi duyurdu

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön