29 / 04 / 2024

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin EYT ve sözleşmeli işçilere ilişkin açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin EYT ve sözleşmeli işçilere ilişkin açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı milyonların beklediği asgai ücrete ek zam konusunu çözüme kavuşturduktan sonra sırada hangi kesime yönelik çalışma yapılacağına ilişkin bir takvim hazırladı. Bakan Bilgin, listenin ilk sırasında yer alan kesimi açıkladı.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak yeni asgari ücreti açıklamasının ardından asgari ücretin detaylarını açıkladı. 

Yeni asgari ücretin SGK primi 905 lira 94 kuruş, işsizlik sigortası primi 64 lira 71 kuruş, SGK primi 1003 lira 1 kuruş, işsizlik sigortası primi 129 lira 42 kuruş oldu. 

 Temmuz'da ek zam yapılan asgari ücret aylık brüt 6 bin 471 lira, net 5 bin 500 lira 35 kuruş olarak işçilere ödenecek.

Yüzde 30 zam yapılan yeni asgari ücretin işveren kesime yansıyan maliyeti 5 puan prim teşvikiyle 7 bin 603 lira 43 kuruş lira olarak hesaplandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön