11 / 05 / 2024

Çalışmalar son sürat devam ediyor! Türkiye’nin altını işte burada!

Çalışmalar son sürat devam ediyor! Türkiye’nin altını işte burada!

Enerji ve madencilik alanındaki çalışmaları son sürat devam ediyor. Bilecik'te keşfedilen yaklaşık olarak 6,5 milyar dolar değerindeki 3,5 milyon ons altın ekonomiye kazandırılacak. İşte detaylar!



Enerji ve madencilik alanındaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Türkiye, Bilecik'te keşfedilen yaklaşık olarak 6,5 milyar dolar değerindeki 109 ton yani 3,5 milyon ons altını ekonomiye kazandırma çalışmaları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma günü Bilecik'in Söğüt ilçesindeki maden sahasına gelmesi ve burada ilk külçe altını dökeceği öngörülüyor.

3,5 MİLYON ONS ALTIN REZERVİ BULUNDU!

2020 yılı sonunda Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraklerinden GÜBRETAŞ'a ait Söğüt ilçesinde bulunan maden sahasında 3,5 milyon onsluk altın kaynağı tespit edildi. Tespitten sonra çalışmalara başlayan GÜBRETAŞ, rezervin yerli ve milli kaynaklarla çıkarılması için ayrı bir maden şirketi kurulmasına yardım etti.

7 YILDIR BEKLENİYORDU!

Madenin bulunduğu Sırhoca köyünde yaşayan vatandaşları da açılış heyecanı sardı ve açılış için gün saymaya başladılar. Sırhoca köyü Muhtarı Erhan Kuyucu, AA muhabirine, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı'nın gelmesinin köylüyü çok memnun edeceğini söyleyerek, "Bölgedeki köylerimizde ayrı bir mutluluk var. 6-7 yıldır devam eden bir süreçti. Açılması umarak bekliyorduk, gençlerimize iş istihdamı sağlaması adına. İnşallah gençlerimizden başlayarak torunlarımıza kadar devam eder bu süreç. Mutluyuz bundan dolayı. Gençlerimiz çalışmaya başladı, alınmaya devam ediyor. Madenin işletmeye başlamasından çok memnun oluyoruz. Ülke ekonomisine katkı sağlayacağı belirtiliyor. Beklentimiz ülke ekonomisine büyük bir katkıda bulunması." şeklinde konuştu.

Mali Müşavir Faruk Altuntaş ise maden şirketinin açılışını beklediklerini ifade ederek, şunları söyledi;

 “Altın madeni ilçemizin nüfusuna büyük katkı sağlayacak ve bu şekilde göç alacağız. 15 bin nüfusa sahip ilçemiz, birkaç yıl içinde 50 binlere dayanabilir diye düşünüyorum. Sırhoca köyü ilçeye 2 kilometre mesafede bulunuyor. Köyde, ilçeye yakınlıktan dolayı yaşam fazla yok. Bu vesile ile köyümüz bir cazibe merkezi haline gelecek. Nüfustan kaynaklı artıştan dolayı köyümüzde kentleşmeye dair projeler geliştirilip, köyümüz canlandırılabilir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan isteğimiz, hep beraber Sırhoca köyümüzü kalkındıralım."

2023 İşsizlik maaşı! Şu an işsizlik maaşı ne kadar? İŞKUR işsizlik maaşı nereden bakılır?

İŞKUR peş peşe duyurdu! Hastane ve huzurevlerine acil personel aranıyor! Başvuruları kaçıran üzülür!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön