28 / 11 / 2024

Çalışmayan asansörün sorumlusu!

Çalışmayan asansörün sorumlusu!

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper okuyucularından birinin "çalışmayan asansörü yapan firma yönetici ile anlaşma imzalamadan asansörü çalıştırmam dedi ne yapacağız?" sorusuna Posta Gazetesi'nin bugünkü sayısında yanıt verdi...




Yöneticiyi değiştirin

Yeni yapılan bir sitede beşinci kattan daire satın aldım. Ancak aldıktan sonra gördüm ki asansör çalışmıyor. Araştırdım, binada şantiye elektriği var. Bu mesele halledilecek, asansör çalışacak. Yöneticiye sordum, asansörü yapan firma 'Yönetici ile anlaşma imzalamadan asansörü çalıştırmam' demiş. 'Peki git anlaşma imzala' dedik, buna yanıt yok. Biz ise asansörsüz helak oluyoruz. Bunu nasıl halledeceğiz? • I.T. 


Mağduriyetiniz büyük. Elbette beşinci kata inip çıkmanın zorluğu ortada. Ayrıca bina asansörlü olduktan sonra bunun çalıştırılması lazım. Şimdi yönetici bu işi halletmesi lazım. Asansörü yapan firma da kendisine bir muhatap arıyor. Bunu da yadırgamamalı. Çünkü müteahhide birinin muhatap olması lazım, bu da yöneticidir. Ancak yöneticinin bu işi geciktirmesinde de geçerli bir neden olmalıdır. Kat maliklerine bilgi vermemek gibi bir tutum olamaz. Ancak bir başkasının da asansörü yapan firmaya gidip, kendisinin muhatap alınmasını isteme talebinin reddolunacağı kesin gibi. 


Peki bu bir çıkmaz mı? Bence şunu yapabilirsiniz: Kat maliklerinin üçte ikisinin talebi ile kat maliklerinin toplantıya çağrılması mümkün. Kat maliklerini bu şekilde toplantıya çağırabilirsiniz. Gündem maddesini de eski yöneticinin görevine son verilmesi ve yeni yönetici seçimi olarak belirleyebilirsiniz. Bu biraz zaman alabilir. Çünkü bu bir olağanüstü toplantıdır. Toplantıdan on beş gün öncesinden toplantı çağrısı yapılmalıdır. Bu bir zaman alır, tabi zaman kaybı bir de kat maliklerini bir araya getirip üçte birini sağlayıp gündemi hazırlayıp toplantı kararı alınmasıdır ki, tamam bir zaman kaybıdır ama tamamen asansörsüz kalmaktan iyidir. Daha önceki kat malikleri kurulunda da asansörü yapanla anlaşma yapıp bunu çalıştırma görevi yöneticiye verildiğine göre bu konuda ikinci bir karara dahi gerek yoktur. Yeni yönetici bu karara dayanarak usulüne uygun sözleşmeyi yapabilir. 



Tamer Heper/Posta Gazetesi


Geri Dön