27 / 04 / 2024

Çalışmayan ev hanımlarına maaş müjdesi geldi! Acil bakın!

Çalışmayan ev hanımlarına maaş müjdesi geldi! Acil bakın!

Çalışmayan ev hanımlarının maaş alıp alamayacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, emeklilik hakkı yalnızca iş hayatında olanlar için değil, ev hanımları için de geliyor...



Ülkemizde kadınlar toplumun en önemli yapı taşları arasında yer alıyor. Paylaşılan bilgilere göre, ailelerin temellerini atan, çocukları yetiştiren ve evleri sıcak bir yuva yapan kadınlar senelerce emek vermiş olduğu bu önemli işin karşılığında emekli maaşı alamıyor. İşte bu noktada, çalışmayan kadınlara emeklilik müjdesi gelmekte ve onların geleceği güvence altına alınıyor. 

Konu ile ilgili olarak detaylara göre, ülkemizde emeklilik sistemi, uzun seneler boyunca erkek egemen bir yapıya sahipti. Fakat son senelerde kadınların çalışma yaşamına daha fazla katılımı ve emeklilik sisteminin cinsiyet eşitsizliği sorunlarına dikkat çekilmesi pek çok gelişmeyi de beraberinde getirdi.

Çalışmayan ev hanımlarına maaş müjdesi geldi! Acil bakın!

EV HANIMLARINA MAAŞ MÜJDESİ

Karar gazetesinde yer alan habere göre ev hanımları için emeklilik müjdesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, söz konusu bu müjdeye göre ev hanımlarına devlet destek verecek ve ayrıca yapılacak olan kanuni düzenlemelerle de emekli olmalarının önü açılmış olacak.

Ayrıca yine pek çok kişinin gündeminde yer alan konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre, isteğe bağlı sigorta, çalışmayan ve sosyal güvencesi olmayan bireyler için tasarlanan bir sistem olarak biliniyor.

Yine verilen detaylara göre, konutları sıcak bir yuva yapan ev hanımları da bu sistem ile belirli bir süre boyunca prim ödeyip, emeklilik yaşına ve gün sayısına ulaştıkları zaman emekli olma hakkı kazanabiliyor. 

İlgili haberde yer alan detaylara göre, çalışmayan bir ev hanımının isteğe bağlı şekilde emekli olabilmesi için Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine başvuru yapılması gerekli. 

Çalışmayan ev hanımlarına maaş müjdesi geldi! Acil bakın!

Peki isteğe bağlı emeklilik için hangi koşullar gerekiyor? 

-Prim ödemelerinin söz konusu kişi tarafından yapılması gerekiyor,
-Prim ödemelerinin her ay düzenli şekilde yapılması gerekiyor,
-Prim ödemeleri tamamlandığı zaman, emekli maaşı almaya hak kazanılıyor.

Yukarıda tek tek açıklanan söz konusu bu koşullar yerine getirildiği zaman çalışmayan kadınlar da isteğe bağlı şekilde emekli olabiliyor.

Ayrıca pek çok kişi tarafından merak edilen konu ile ilgili olarak detaylara göre, ev hanımlarının emeklilik başvurularını gerçekleştirebilmeleri için gerekli olan evraklar, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından açıklandı.

Peki çalışmayan kadınların emeklilik başvurusu yapabilmeleri için hangi belgeler gerekiyor?

Başvuru yapacak kişinin nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisinin dışında ayrıca ilgili başvuru formunun doldurulmuş hali gerekiyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde: Ücretli öğretmenlerin ek ders ücretlerine yüzde 25 zam geliyor!

Sektörden ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisi!

Bu kez tüp değil fiyatlar patladı! Eylül ayı tüp fiyatlarını görenin ağzı bir karış açık kaldı! 


Geri Dön