26 / 08 / 2024

Çamaşır makinası modelleri 2015!

Çamaşır makinası modelleri 2015!

En zor ev işlerinin başında çamaşır yıkamak geliyor. Hayatı kolaylaştırmaya yönelik adımlar atan teknoloji devleri, çamaşır yıkamanın zorluk derecesini giderek azaltıyor. Buna son örnek çamaşır makineleri ise son dönemlerde gelmeye başladı.




En zor ev işlerinin başında çamaşır yıkamak geliyor. Her ne kadar tüm işi çamaşır makineleri halletse de aslında durum sanıldığı kadar kolay değil. Çamaşırı yıkamak ayrı dert, leke çıkartmak ayrı dert ve bu çamaşırları asarak kurtmak ayrı dert. Ancak evlere hızla girmeye başlayan teknolojinin odaklandığı alanların başında çamaşır makineleri geliyor. Hayatı kolaylaştırmaya yönelik adımlar atan teknoloji devleri, çamaşır yıkamanın zorluk derecesini giderek azaltıyor. Buna son örnek çamaşır makineleri ise son dönemlerde gelmeye başladı.


ZAMAN TASARRUFU


Geçtiğimiz hafta dünyanın en büyük elektronik ve teknoloji fuarı olan CES 2015’te tanıtılan birçok çamaşır makinesi modeli kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak cinsten. Fuarda dikkat çeken iki çamaşır makinesi modeli vardı. LG’nin ürettiği aynı anda çift yıkama özellikli model, çamaşır yıkama işinin aldığı zamanı yarı yarıya azaltıyor. Samsung’un ürettiği çamaşır makinesi ise özel su püskürtme sistemiyle çitiliyor. 

Yerli markalar ise bu işte oldukça iddialı. Vestel’in ürettiği model alerji hastalarına deva oluyor. Arçelik, çamaşır asma işine son verecek modele sahip. Alman beyaz eşya devi Bosch ise ütü yapma işini azaltabilecek teknolojilerle çamaşır makinelerini donatıyor.


SU PÜSKÜRTMEYLE ÇİTİLİYOR

SAMSUNG’un CES 2015’te tanıttığı ‘Activewash’ isimli çamaşır makinesi eskiden olduğu gibi üstten dolduruyor. Üst kısımda olan özel su püskürtme düzeneği, çamaşırların inatçı lekeleri bile çıkarabilmesini sağlıyor. ‘SuperSpeed’ özelliğiyle 36 dakikada yıkama yapan makinenin gelecek haftalarda satışa çıkması bekleniyor.


ALERJİ HASTALARINA ÖZEL

VESTEL’in ürettiği ‘Pyrojet’ teknolojili çamaşır makinesi, 7 alerjen ve 4 bakteri türüne karşı etkili durumda. A+++ enerji sınıfında yer alan Pyrojet, 12 dakikada yıkama yapabiliyor. Buna ek olarak çamaşır makinesinde, kirlilik seviye seçimi ve 22 farklı lekeye uygun yıkama opsiyonu ile ihtiyaca özel yıkama seçenekleri sunuyor. Şu anda satışta olan Vestel’in Pyrojet’in 2.099 TL’lik fiyatı bulunuyor.


AYNI ANDA İKİ YIKAMA

LG, CES 2015’te çamaşır makinesiyle dikkat çekmeyi başaran üreticiler arasında girmeyi başardı. ‘TWIN Wash’ adındaki yeni teknoloji ayna da iki farklı çamaşır grubunu yıkayabiliyor. Siyah ve beyaz çamaşırlar buna en iyi örneklerden. TWIN Wash sistemi için iki farklı yükleme alanı bulunuyor. Bunlardan biri önde, diğeri ise çekerek açılan en alt alanda bulunuyor. Model gelecek haftalarda satışa çıkacak.


ÇAMAŞIR ASMA DERDİNE SON

ARÇELİK, ‘9146 YK’ modeliyle çamaşır asma derdine son veriyor. Çamaşır kurutma özelliğine sahip olan model, ‘hava yoğuşturma’ teknolojisini bulunduruyor. Bu teknoloji sayesinde, çamaşırlar hızlı bir şekilde kurutulurken, tasarruf da sağlanıyor. Ayrıca 9 kilogramlık çamaşır kapasitesi bulunduran modeli 1400 devirde sıkma yapıyor. Arçelik 9146 YK’nın satış fiyatı 

2 bin 369 TL.


ÜTÜLENMİŞ GİBİ ÇIKIYOR

BOSCH’un geliştirdiği ‘WVH28440TR’ adındaki model, buhar özelliği ile kurutma aşamasında da su tasarrufu yaparak çamaşırlarınızı havalandırıyor. Çamaşırların kırışıksız bir şekilde makineden çıkmasını sağlayan bu model, damla şeklindeki tambur yapısı ile hassas bir yıkama gerçekleştirebiliyor. Modelin satış fiyatı ise 3 bin 180 TL.





Hürriyet


Geri Dön