01 / 05 / 2024

Çamlıca Tepesi'ne cami yapımı ile gelecek yasaklar!

 Çamlıca Tepesi'ne cami yapımı ile gelecek yasaklar!

Takvim Gazete Yazarı Arda Uskan, Çamlıca Tepesi'nin yasaklarını yorumladı. İşte o yazı!





Malum yakında İslam dünyasının en büyük cami yapımına başlanıyor. Yeri Çamlıca’nın orta yerinde. Bir sürü güzelliği beraberinde getirecek kuşkusuz. Ama bir o kadar da götürecek gibi görünüyor.

Eski bir Kadıköy delikanlısı ve zamanında kızları Çamlıca çayırlarına ‘atmış’ biri olarak içimi hüzün kapladı desem yeridir.


Çünkü bundan sonra oralarda öyle öpüşmek filan yasak! Ele ele dolaşmak ve sarmaşmak da... Tabii şort, mini etek ve transparan da giyilemeyecek büyük ihtimal. İçkili mekan, bir ağaç gölgesinde içilen bira, uluorta kahkahalarla gülmek, azgınca konuşmak... Tüm bunlara veda edecek yeni gençlik.

Çünkü yakınlarda bir Not, Olan ibadet yeri var artık, genç erimize oldu. Hiçbir şeyin eskisi gibi İnşallah yaren ile olmaması doğal. Bu arada sarmaşacak yeni kimj ‘yasakçılar- caminin yerler varlığını bahane ederek keşfetmişlerdir. sesini yükseltecek, tam tersi yasaklara karşı gelmeyi marifet sayanlar da inadına işi abartıp ‘ahlak dışı’ sahneler sergileyecekler. Anlayacağınız ‘kime inşa ettirelim’le başlatılan kavga çok daha fazlasına gebe. 


Arda Uskan/Takvim


Geri Dön