29 / 04 / 2024

Çamlıdere'ye 'Ankara mimarisi' dokunuşu!

Çamlıdere'ye 'Ankara mimarisi' dokunuşu!

Ankara Çamlıdere Belediyesi, ilçe merkezinde bulunan binaların cephelerini ‘Ankara mimarisi’ konsepti ile yeniliyor. Dükkan cephelerini ve tabelaları yenileyen belediye, binaların cephelerini de restore edecek.



Çamlıdere Belediyesi tarafından ilçe merkezinde yer alan binaların cephelerini  Ankara  mimarisi’ ile yenileniyor.

Hürriyet Gazetesi'nden Murat Yılmaz'ın haberine göre, ilk etap çalışmasında dükkân cephelerini ve tabelaları yenileyen belediye, ikinci etap çalışmaları kapsamında da binaları restore ediyor. 

İlk çalışmaların yapıldığı Cumhuriyet Caddesi’nde binalar yeni bir görünüme kavuştu. Proje hakkında konuşan Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can, tek tip cephe uygulamasının ilçe merkezine gelenlerin de beğenisini kazandığını belirtti.

Başkan Can, şu açıklamalarda bulundu: “Amacımız, Şeyh Ali Semerkandi Türbesi, müzeleri ve doğasıyla Çamlıdere’nin turizmde örnek ilçe olması. İlçemizin merkezindeki Cumhuriyet Caddesi üzerinde restorasyon çalışmaları hızla sürüyor. Çamlıdere yeni yüzüne kavuşuyor. Çalışmaları bu yıl sonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz. Gelen misafirlerimizden de olumlu dönüş alıyoruz.” 
 


Geri Dön