23 / 07 / 2024

Ankara Çamlıdere'ye çarşı ve meydan müjdesi!

Ankara Çamlıdere'ye çarşı ve meydan müjdesi!

Ankara’nın Çamlıdere ilçesinin AK Parti’li Belediye Başkan Adayı Caner Can, turizmde kendini ispat etmiş emin adımlar atan bir belediye olduklarını söyledi.  




Üç dönemdir Çamlıdere Belediye Başkanlığını yürüten Cumhur İttifakı’nın AK Parti’li adayı Caner Can tekrar seçilmesi durumunda Ankara ve Çamlıdere kültürüne yakışır büyük bir çarşı ve meydan yapacaklarını açıkladı.

TERMAL TURİZMLE İDDİALI BİR İLÇEYİZ


Çamlıdere’de dört faklı turizmin bir arada olduğunu belirten Can, termal turizminde de iddialı hale geleceklerini söyledi. Can, projelerini Yeni Şafak gazetesine şu şekilde anlattı:

KÖYDEN BETER HALDEYDİ


"Bizim göreve geldiğimiz Çamlıdere köyden daha beter bir haldeydi. Bir tane çocuk parkı yoktu, oyun parkı bile yoktu. Belediye personeli 17 ay maaş alamamış, belediyeye ait bir tane arsa kalmamış, çöpler alınmaz olmuştu. Belediye araçlarının depolarında akaryakıt dahi yoktu. Deyim yerindeyse tam bir enkaz devraldık.

SORUNLAR TEK TEK ÇÖZÜLDÜ


Göreve başladıktan sonra önce Belediyeyi ayağa kaldırmamız gerektiğini düşündük ve Belediye- mizden başlayıp sırasıyla bütün sorunları tek tek çözdük tasarruf tedbirleri aldık, uyguladık ve başarılıda olduk.

MÜZE ŞEHRİ OLDU


İlçemizde 10 tane müzemiz var. Çamlıdere bir kültür ve müzeler şehri oldu. Şu an Çamlıdere’nin ilçe merkezi başta olmak üzere bütün köylerinde çocuklarımız için oyun parkları var. 4 binin üzerinde oyuncağın olduğu oyun ve oyuncak müzemizde çocuklarımız babalarının annelerin hatta dedelerinin ve ninelerinin oynadıkları oyuncakları görüyor.

DÖRT FARKLI TURİZM


Çamlıdere turizmde kendini ispat etmiş emin adımlar atan bir ilçedir. 4 farklı alanda turizm yapabilen tek ilçe olma özelliğine de sahiptir. İnanç turizmi, kültür turizmi, müzeler turizmi ve doğa- doğa sporları turizmi.

TERMAL TURİZMDE İDDİALI OLACAĞIZ


Yakın zamanda termal turizmde de kendimizi göstereceğiz. Şu anda termal kaplıca tesislerimizin inşaatına başlatarak inşaatını hemen hemen yarına getirdik. Tesisimizi hizmete açıktan sonra termal turizmde de kendimizi ispat etmiş olacağız.

ANKARA KÜLTÜRÜNE MEYDAN


Çamlıdere meydan projemiz var, 6 yıldır emeğini çektiğimiz ve ancak projesini onaylattığımız bir proje kentsel dönüşüm projesi olarak yapılacak olan bu değişimde Çamlıdere meydanında bulunan mevcut ama kötü görünümlü meydanı yıkıp yerine yeniden  Ankara  ve Çamlıdere kültürüne yakışır büyük bir çarşı ve meydan yapacağız" dedi.


Geri Dön