28 / 04 / 2024

Can Ekşioğlu: Konutta ikinci el ön plana çıkacak!

Can Ekşioğlu: Konutta ikinci el ön plana çıkacak!

Era Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, ikinci el konut satışlarını değerlendirdi. Merkez Bankası’nın faiz artırımı konut piyasasını da etkileyecek, tüketici satın alma kararını ikinci elden yana kullanacak...



Konut satışlarında mevsimsel bir yavaşlama yaşayan konut piyasasında, kredi faizlerinde meydana gelen yükseliş fiyatlara zam olarak yansıyacak. Fiyatların yükseleceği bu dönemi doğru değerlendirmek isteyen tüketiciler, satın almalarında ikinci el konutları tercih edecek.


İkinci el satın alımlarında danışmanlık önemli


Merkez Bankası’nın yapmış olduğu müdahele sonrasında faiz oranlarındaki artış nedeniyle, Şubat ayı itibari ile markalı konutlarda meydana gelecek fiyat artışının kaçınılmaz olacağını belirten ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu; “Konut ya da ticari gayrimenkul satış kararını bekletenler için, içinde bulunduğumuz ortam ikinci elin lehine gelişmekte. Satın alma kararını ikinci elden yana kullanacaklar için gayrimenkul danışmanlığı bu noktada  büyük önem kazanıyor. Hangi bölgelerin değerinde artış yaşanacağı ve o bölgelerin gelecek dönem projeksiyonu ile ilgili uzman görüşüne başvurarak hareket etmek kritik önem taşıyor” dedi. Can Ekşioğu; “ERA Türkiye olarak REIDIN Türkiye ile gerçekleştirilen stratejik ortaklık vasıtasıyla franchiselarımıza sunduğumuz teknolojik alt yapı desteğiyle ikinci el bilgilerini zamanında ve en doğru şekilde analiz ederek, en güncel veriler halinde müşterilerimize sunuyoruz” şeklinde konuştu.




Geri Dön