18 / 05 / 2024

Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi İzmir'de ziyarete açıldı!

Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi İzmir'de ziyarete açıldı!

Çanakakel gezici tırı 8 Hazira'a kadar İzmir'de kalacak. Tır içinde, savaşta kullanılan silah, şarapnel, matara, ayakkabı, dürbün ve çok sayıda malzeme ile, cephe ve reviri gösteren maketler, resimler yer alıyor.




Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıl Dönümü kutlama etkinleri çerçevesinde düzenlenen ve Çanakkale muharebelerinde kullanımış 4000'i aşkın askeri objeden oluşan "Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi" Kültürpark Lozan kapısı girişinde törenle açıldı. Vali Mustafa Toprak, açılışda yaptığı konuşmada Çanakkale Savaşı'nda yaşananları gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla tırın il il dolaştığını söyledi. Toprak, "Şehitler diyarı Çanakkal'den yola çıkan ve Anadolu'yu gezen tır 29 il gezdi.  İzmir  ziyaret ettiği 30. il oldu. Yıl sonuna kadar 60 il ziyaret edilecek. Milletleri millet yapan değerlerin en önemlilerinden biri tarihtir. Bu ortak noktayı gelecek kuşakları iyi şekilde anlatmak gerekiyor. Çanakkale, milletin varoluşu mücadelesidir. Acılar, sıkıntılır çekmişiz. Çanakkale'de şehitler vermişiz. Bunu anlatmak gerekiyor. Herkes Çanakkale'ye gidemiyor. Bu tırla kent kent dolaşarak bu anlatılıyor" dedi.


Çanakakel gezici tırı 8 Haziran'a kadar İzmir'de kalacak. Tır içinde, savaşta kullanılan silah, şarapnel, matara, ayakkabı, dürbün ve çok sayıda malzeme ile, cephe ve reviri gösteren maketler, resimler yer alıyor.   



Yenigün


Geri Dön