21 / 05 / 2024

Çanakkale Anadolu OSB yaşam merkezi olacak!

Çanakkale Anadolu OSB yaşam merkezi olacak!

Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (Anadolu OSB) ile Başkent Üniversitesi arasında yapılan protokol ile Türkiye' ye örnek olacak bir proje için düğmeye basıldı.



Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (Anadolu OSB) ile Başkent Üniversitesi arasında yapılan protokol ile Türkiye' ye örnek olacak bir proje için düğmeye basıldı. Anadolu OSB konukluğunda 'Kentsel Tasarım Projesi' için Başkent Üniversitesi yetkileri bir araya geldi. Projenin planlaması tamamlanırken. kısa bir süre içerisinde de inşa çalışmalarının bitmesi bekleniyor.


Söz konusu proje; Anadolu OSB' de yer alan gölet ile Çanakkale Anıtı arasında tamamlayıcı bir yaşam alam olarak planlandı. Anadolu OSB Çanakkale Anıtı, ülkemiz organize sanayi bölgelerinde bir ilk, Çanakkale' den sonra ise ikinci olma özelliği taşıyor. Çanakkale Savaşı' nda Ankara' dan şehit olan 1764 askerin adlarının yer aldığı anıta şimdi bir de rekreasyon çalışması ile tören alanı ekleniyor. 


Başkent Üniversitesi, sağlık alanında deneyimli ve başarılı imzalarıyla tanınıyor. Yapılan anlaşma ile sanayi bölgesine kurulan Başkent Üniversitesi Anadolu OSB Polikliniği hem çalışanlara hem de bölge halkına sağlık hizmeti sunuyor. Rekreasyon planlaması kapsamında ise bir de hastane kurularak aynı şekilde sanayi çalışanlarına ve bölge halkına sağlık hizmeti kazandırmaya devam edecek. 


Anadolu OSB, kuruluşundan itibaren katılımcılarını eğitim yararına faaliyetlere teşvik ediyor. 

Söz konusu proje ile de eğitim konusunda örnek bir uygulamayı hayata geçirecek. Planlanan rekreasyon sanayi bölgesinde yüksek öğrenimde dahil meslek okulları açılacak. Bununla beraber öğrenciler için yurt imkanı sağlanacak. Böylelikle Anadolu OSB ile öğrencilerin barınma sorunu olmadığı gibi mesleklerinde en deneyindi sektör firmaları ile çalışma fırsatı yakalayacak.

Bir organize sanayi bölgesi ve üniversite arasında yapılan en kapsamlı protokolün içeriğinde hayata dair her şeyi bulunuyor. 


Anayurt



Geri Dön