28 / 04 / 2024

Çanakkale Ayvacık'ta depremzedeler konutlarını bekliyor!

Çanakkale Ayvacık'ta depremzedeler konutlarını bekliyor!

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Ayvacık deprem konutlarına ilişkin konuştu. Ceylan, 86 köylü için hala konut inşa edilmediğine vurgu yaptı.



CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Ayvacık deprem konutlarına ilişkin konuştu. Gazete Duvar'dan Seçkin Sağlam'ın haberine göre; 2017'den bu güne depremzedelerin konut beklediğine dikkat çeken Ceylan, 86 köylü için hala konut inşa edilmediğini dile getirdi. Depremzedelerin bu sorununun acilen çözüme kavuşması gerektiğine vurgu yaptı. 

Çanakkale Ayvacık ta depremzedeler konutlarını bekliyor!

‘10 HAK SAHİBİ EVLERİNİN YAPILMASINI BEKLİYOR’

“Depremzedeler için yapılacağı ifade edilen konutların bir kısmı hak sahiplerine teslim edildi ancak Tuzla, Kestanelik, Babadere, Taşboğaz, Taşağıl köylerindeki hasarlı evler hâlâ yapılmadı” ifadelerini kullanan Ceylan, “Köylerde kendi arsalarına ev yapmak isteyen vatandaşların talebinin karşılanmasına karşın geri kalan çok sayıda köy sakini, uzanacak yardım elini bekliyor. Uygun yer tespitinin yapılarak evlerin imalatına başlanmalıdır. Taşboğaz Köyü’nde Orman Müdürlüğü tarafından yer gösterildiği ancak konutlara başlanmadığı söyleniyor. 10 hak sahibi hala evlerinin yapılmasını bekliyor. Edindiğim bilgiye göre, toplamda 86 ev hâlâ yapılmış değil, bu vatandaşlarımızın sorunu ivedilikle çözülmelidir” açıklamasında bulundu. 

KREDİ MUTABAKATI VAR, KONUT YOK

Depremden Tuzla Köyü de etkilenmişti. Fakat, burada da yeni konut inşası için yer bulanamadığına dikkat çekildi. Tuzla Köyü’nün büyük bölümünün SİT alanı içinde kaldığı, bu sebeple konuta uygun alan bulunamadığı ortaya çıktı. Konut bekleyen 10 vatandaş, Ziraat Bankası’nın kredi mutabakatını imzaladığını aktardı. 226 bin TL tutarında kredilendirme işleminin yapıldığı fakat konutlara başlanmadığı için bu kredinin alınamadığı belirtildi.

Elazığlı depremzedeler yeni evlerini bekliyor!


Geri Dön