29 / 04 / 2024

Çanakkale Gelibolu'daki tarihi alan planları masaya yatırıldı!

Çanakkale Gelibolu'daki tarihi alan planları masaya yatırıldı!

Çanakkale Gelibolu Tarihi Alan Planları Strateji Faaliyet Arama Konferansı gerçekleşti. Toplantıda tarım sektörü, sanayi, imalat, inşaat sektörü, turizm, lojistik hizmetler, doğal miras öğeleri, arkeolojik ve kültürel miras öğeleri değerlendirildi.



Çanakkale Gelibolu Tarihi Alan Planları Strateji Faaliyet Arama Konferansı yapıldı. Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanlığı tarafından düzenlenen ve 2.si yapılan Gelibolu Tarihi Alan Planları ve Alan Yönetim Planı, Strateji ve Faaliyet Arama Konferansı Kolin Otel'de düzenlendi. 


Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanlığı tarafından düzenlenen ve 2.si yapılan Gelibolu Tarihi Alan Planları ve Alan Yönetim Planı, Strateji ve Faaliyet Arama Konferansı kapsamında, tarım sektörü, sanayi, imalat, inşaat sektörü, turizm, lojistik hizmetler, doğal miras öğeleri, arkeolojik ve kültürel miras öğelerinin değerlendirdiği toplantılar ile bu konular hakkında fikir alışverişi yapıldı. Alanın açık hava müzesi kimliğine kavuşması amacıyla yapılan toplantılar sonucundan, alınan kararlar ve alanın gelecek kuşaklara doğru aktarılmasının amaçlandığı toplantılar sonunda alınan karar ve öneriler dikkate alınarak, tarihi alanın anlatımında çok daha iyi sonuçlara ulaşılması ve tarihi mirasın korunması amaçlanıyor. 



Vitamin


Geri Dön