28 / 04 / 2024

Çanakkale karasal yayın kulesi'nde Povverhouse Company projesi birinci oldu!

Çanakkale karasal yayın kulesi'nde Povverhouse Company projesi birinci oldu!

Çanakkale Valiliği'nin dört ay önce açtığı yarışmaya, dünyanın dört bir yanından eser yağdı. İki ayrı aşamada değerlendirmeye alınan eserler arasında Povverhouse Company'nin projesi birinci oldu...



Çanakkale Valiliği'nin dört ay önce açtığı yarışmaya, dünyanın dört bir yanından eser yağdı. İki ayrı aşamada değerlendirmeye alınan eserler arasında Powerhouse Company'nin projesi birinci oldu.


Yönetmeliğe uygun Sınırları zorlayan proje Yarışmayı kazanan kule projesi tamamlandığında böyle görünecek. Çanakkale Karasal Sayısal Yayın Kulesi için düzenlenen Uluslararası Mimari Proje Yarışması sonuçlandı. Yarışma. Çanakkale Valiliği tarafından "Mimarlık. Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik. Kentsel Tasarım Projeleri. 


Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği" kuralları içinde açılmıştı. Yarışma şartnamesinde, istenen yayın kulesi projesi "inşa edileceği alan ve içinde bulunduğu bağlam ile ilişkilenıııiş; bir yandan bildik ve jenerikleşmiş anten kulesi" diye tarif edilmişti. Şartnamede, konunun gerektirdiği teknik kısıtları gözetirken, mevcut şekilleri zorlayan bir proje istenmişti. 22 Ekim 2013'te açılan yarışma sürecinde eserler ön elemeden geçirildi. Finale kalan sekiz eser, Emre Arolat, Louis Becker, Caroline Bos, Oğuz Cem Çelik ve Arzu Erdem'den oluşan asli jüri tarafından değerlendirildi ve birincilik ödülü Povverhouse Company & IND'e gitti. Snohetta & Özer/Ürger Architects & Battle Mccarthy ekibi ikincilik ödülüne değer bulunurken; üçüncülük ödülü de AL A'nın oldu. 


Posta Çanakkale


Geri Dön