04 / 07 / 2024

Çanakkale'de "585 liraya lojman kirası" iddiaları gündem oldu! 

Çanakkale'de

Çanakkale İl Genel Meclisi’nin Temmuz ayı 2’nci birleşiminde CHP’li meclis üyeleri tarafından Özel İdare lojmanlarında bazı üst düzey yöneticilerin 585 lira kira verdikleri iddiaları gündeme getirildiği kaydedildi.



Özel idare yönetici ise konuya ilişkin bilgilendirme yaptı fakat rakam vermediler. Buna göre, Çanakkale İl Genel Meclisi’nin Temmuz ayı 2’nci birleşimi İl Özel İdaresi’ndeki Meclis Salonu’nda Halil Ertuğrul Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. canakkalegundem.net'te yer alan içeriğe göre; Meclis 7 madde görüşüldüğü ifade edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinden sonra da geçtiğimiz meclis toplantısında CHP’li meclis üyesi Güneş Pehlivan’ın Özel İdareye ait lojmanların kiraları konusunda yetkililerden bilgilendirme istemişti.

Buna göre, Pehlivan önceki meclis toplantısında Özel İdare’ye ait lojmanlarının bazılarında üst düzey yöneticilerin 585 liraya, özelliklerine farklılık gösteren bazı lojmanlarda ise 985 liraya oturan bazı üst düzey yöneticilerin olduğu iddialarını gündeme getirmişti. Bugün yapılan meclis toplantısında konu ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürü Sami Sezer tarafından meclis üyelerine bilgilendirme yapıldığı belirtildi. Bilgilendirmede lojman kiraları hakkında herhangi bir rakam verilmemesi de dikkatlerden kaçmamış oldu.

Çanakkale de "585 liraya lojman kirası" iddiaları gündem oldu! 

LOJMAN EV NEDİR?

Lojman; herhangi bir kuruluşun personel ve ailelerinin barınması için, ilgili kuruluş tarafından sağlanan konut. Çoğunlukla apartman dairesi şeklinde olan lojmanlar, piyasaya nazaran düşük bir kira karşılığında veya ücretsiz olarak hizmete sunulmaktadır.

LOJMAN ÜCRETLİ Mİ?

Özellikle birçok üst düzey kamu görevlisine yüksek rakamlarla lojman kiralaması yapılmakta ve bu tutarlar 20-30 bin TL'ye kadar çıkabilmektedir. Lojman kira bedeli ne kadar yüksek olursa olsun kamu görevlisinin ödeyeceği azami lojman kira tutarı 975,24 TL'dir. 2023 yılında bu tutar 780 TL olarak belirlenmişti.

Milli Emlak, 2 şehirdeki 22 adet lojman ile bina ve araziyi satıyor! Yüzde 20'ye varan indirim fırsatı! 

Kadıköy'deki 6 lojman taksitle satılıyor! Milli Emlak'tan İstanbul'da konut fırsatı! 

Milli Emlak, 2 şehirdeki 8 adet lojman ile 2 adet arsa ve 1 araziyi taksitle satıyor! 

Milli Emlak, iki şehirde 6 adet lojman ile 1 adet arsayı taksitle satıyor! Milli Emlak arsa satışları 2024!

Geri Dön