03 / 05 / 2024

Çanakkale'de ortalama konut fiyatı 260 bin TL!

Çanakkale'de ortalama konut fiyatı 260 bin TL!

Çanakkale 1915 Köprüsü gayrimenkul fiyatlarını önemli ölçüde arttırdı. Endeksa.com verileri özellikle Gelibolu ve Lapseki'nin hızlı bir yükselişe geçtiğini belirliyor.



Türkiye'nin mega projelerinden olan Çanakkale 1915 Köprüsü, tüm ulaşım projeleri gibi gayrimenkul fiyatlarına doping etkisi yarattı.Başta Gelibolu ve Lapseki olmak üzere bölgedeki gayrimenkul fiyatlarını önemli ölçüde artıran köprü için Endeksa Kurucu Ortağı ve CEO’su Görkem Öğüt, "Çanakkale 1915 Köprüsü ile bölgenin İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir,  İzmir  gibi büyük şehirlere ulaşımının kolaylaşacak olması bölgeyi turizm açısından da cazip hale getiriyor. Bu sebeple son 3-4 yılda bölgedeki gayrimenkul ve otel yatırımlarında artış görülüyor. Önümüzdeki dönemde ise köprü ile birlikte yapılacak yeni yollar, bağlantı yolları ve çıkış noktalarına yakın bölgelerdeki arazi ve konutlar daha da değerlenecek. Köprü hayata geçince bölgenin daha fazla yatırım çekmesi bekleniyor. Ulaşımın kolaylaşması ile bölge turizm açısından da daha fazla öne çıkacak ve daha fazla göç alacak. Buna bağlı olarak bölgede gayrimenkul fiyatlarında artışın devam edeceğini öngörüyoruz. Halihazırda arzın talebi yeterince karşılayamaması fiyatlarda hızlı yükselişe sebep oluyor." ifadelerini kullandı.


Eneksa.com verilerine göre, Çanakkale merkezde konut metrekare fiyatları 2 bin 325 TL, satış fiyatları 260 TL, ve  konut yatırımının geri dönüş süresi ortalama 23 yıla kadar yükseldi. Çanakkale merkezde 1+1 daireler ortalama 140 bin TL, geri dönüş süresi 20 yıl; 2+1 daireler ortalama 225 bin TL, geri dönüş süresi 24 yıl; 3+1 daireler 320 bin TL, geri dönüş süresi 26 yıl. 


Çanakkale genelinde ortalama konut büyüklüğü 113 metrekare, ortalama konut metrekare fiyatı 2 bin 200 TL. Bu konutların ortalama geri dönüş süresi 22 yıl. Gelibolu’da ise ortalama konut büyüklüğü 120 metrekare, ortalama konut metrekare fiyatı 1.575 TL ve ortalama geri dönüş süresi 26 yıl. Lapseki’de ortalama konut büyüklüğü 122 metrekare, ortalama konut metrekare fiyatı 1.775 YL ve ortalama geri dönüş süresi 20 yıl.

 


Geri Dön